Archiefbeeld van het toelatingsexamen
Volledig scherm
Archiefbeeld van het toelatingsexamen © belga

Geldigheid examens arts en tandarts op losse schroeven

Eind volgende maand vinden de toelatingsexamens voor de universitaire opleidingen geneeskunde en tandheelkunde plaats. Maar het noodzakelijke koninklijke besluit waarin de federale overheid vastlegt hoeveel studenten aan de opleidingen mogen beginnen, is er nog niet. Dat schrijven Het Belang van Limburg en De Standaard.

8 reacties

  • jaak Peeters

    4 jaar geleden
    Mr Van Rillaer: uw redenering voert net zo goed naar de volledige splitsing van dit land. Bovendien schijnt u uw geschiedenis niet te kennen: precies omdat het centraal niet ging, heeft men gedecentraliseerd. Tenslotte: het staat Vlamingen vrij zich aan een Waalse unief in te schrijven toch?
  • Glenn Van Rillaer

    4 jaar geleden
    Weer een gevolg van al die verdeelde en versnipperde bevoegdheden. Vlaamse overheid zus, Waalse overheid zo, Federale overheid niks... Stop het geknoei: één land één regering. Schaf al die deelregeringen af en geef alle bevoegdheden aan één federale regering met 10 ministers. Goedkoper voor de belastingbetaler, veel minder discussies en tijdverlies. Iedereen heeft er baat bij, behalve de zakkenvullende politici uiteraard.
  • Frank De Witte

    4 jaar geleden
    Er zijn artsen en tandartsen te weinig en aan die schurken prijzen bij vooral de tandartsen mag er ook wel eens iets gedaan worden. Wij zijn met 5 thuis en gaan niet meer op controle want ze vinden altijd wel iets uit om nog meer geld uit uw zakken te schudden.
  • Felix Strackx

    4 jaar geleden
    Laat iedereen vrij om te studeren wat hij/zij wil. Dit is puur protectionisme van de medische sector.
  • Nancy Dierick

    4 jaar geleden
    Leg beperkingen op voor buitenlandse studenten, niet voor Belgische.