Archiefbeeld. Premier Sophie Wilmès (MR)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Premier Sophie Wilmès (MR) © Photo News

Geen versoepelingen door stijgende cijfers, volgende week nieuwe veiligheidsraad

De Nationale Veiligheidsraad stelt de beslissing over nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen een week uit, in afwachting van de verdere evolutie van de cijfers. Dat heeft premier Sophie Wilmès (MR) aangekondigd tijdens een persconferentie. “Als de situatie niet verbetert, kunnen we niet overgaan naar fase 5 van de versoepeling”, klinkt het. 

6 reacties

  • Karim Fezoua

    4 jaar geleden
    Laten we gewoon weer over gaan tot een lockdown. Sluit de winkels en de horeca, verplicht de mensen het dragen van een hoe-komt-het-uit-welke-masker, want was het niet zo dat we een FFP masker van het type 2 moesten dragen om zich goed te kunnen beschermen? Blijf hopen op een vaccin en laten we dan veel belastingen heffen. En hoezo een nieuwe federale regering? Men gaat toch niet dromen, toch?
  • Bart Vandezande

    4 jaar geleden
    Zolang er een deel v/d bevolking feestjes blijft bouwen , geraakt het niet opgelost ! Tevens moeten vakanties buiten ons land verboden worden of moeten deze mensen na terugkeer, in verplichte quarantaine geplaatst worden!!
  • nadine Nadine Martin

    4 jaar geleden
    Ze hebben groot gelijk , er zijn er te veel die niet willen luisteren en hun goesting doen .
  • Guy Goethals

    4 jaar geleden
    Wijze beslissing. Versoepelen mag enkel als het aantal besmettingen terug daalt.
  • Regina Blanckaert

    4 jaar geleden
    Bla bla bla...vergaderen om niks te beslissen kan je ook per telefoon maar ja nadien eens goed eten en drinken zeker,en volgende keer dus nog eens...wie gelooft die onzin nu nog,alles zo voorspiegelen dat het in hun plaatje past,gewoon allen voorzichtig zijn maar ons niet laten domineren
  1. EXCLUSIEF. De wetenschapper achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehouden om achter mijn droom aan te gaan”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. De wetenschap­per achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehou­den om achter mijn droom aan te gaan”

    Vanaf morgen ligt het eerste album van de nieuwe Kiekeboes ‘Uranium-235' in de winkel. Hierin dompelt scenarist Nix (Marnix Verduyn) de 21-jarige Fanny Kiekeboe onder in de wereld van kernenergie. Geen probleem voor hem, want naast stripmaker is hij wetenschapper. Hoeveel van die achtergrond sijpelt er door in een scenario? Waar trekt hij de grens tussen feit en fictie? En kan je Fanny nucleaire mopjes laten maken? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters ging exclusief kijken in de tekenstudio van de wetenschapper achter de Kiekeboes.
  2. 
Rachèle (3), die aan zeldzame beenmergziekte lijdt, vindt haar ‘speld in een hooiberg’: “Ze zal opnieuw kind kunnen zijn”

    Rachèle (3), die aan zeldzame beenmerg­ziek­te lijdt, vindt haar ‘speld in een hooiberg’: “Ze zal opnieuw kind kunnen zijn”

    “Met ‘een koffer vol moed’ is Rachèle klaar om de strijd aan te gaan." De aanhouder wint. Zeker in het geval van Evie Landuyt en Maarten Vervaeke. De jonge ouders uit het West-Vlaamse Pittem lanceerden in mei vorig jaar een zoektocht naar stamcellen voor hun driejarige dochtertje Rachèle. Tienduizenden potentiële donoren registreerden zich, tal van BV’s zetten hun schouders eronder. Allemaal dankzij Rachèleke. Maar het bleef zoeken naar die speld in de hooiberg. Tot nu.
    Pittem