Zes jaar lang werd het kind door haar oom aangerand. Het meisje op de foto is niet het slachtoffer. © Hollandse Hoogte / Henk Braam

Vijf jaar cel voor veertiger die nichtje zes jaar lang heeft aangerand: “Dit trauma zal haar de rest van haar leven achtervolgen”

Bornem -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 44-jarige man uit Bornem veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf. De man stond terecht voor feiten van aanranding en de verkrachting van zijn nichtje. Het misbruik duurde maar liefst zes jaar lang: van haar zesde tot twaalfde. Toen het meisje het niet meer aankon, schreef ze een briefje aan haar moeder om te vertellen over ‘haar grootste geheim’.

Het jonge meisje kwam regelmatig op bezoek bij haar oom J. in Bornem en bleef ook bij hem slapen. Maar de man misbruikte zijn gezagspositie en randde het meisje aan, bijna elke keer ze op bezoek kwam. “Zes jaar lang heeft hij zijn lusten botgevierd op haar. Meer dan honderd keer raakte hij haar aan en moest het kind hem aanraken”, zei de advocate van het kind.

“J. heeft het onschuldige kinderbestaan van een jong persoon afgenomen. Het meisje weet door dit alles niet meer wat goed of slecht is. Dit heeft gevolgen voor haar verdere menselijke ontwikkeling. Dit trauma zal haar de rest van haar leven blijven achtervolgen.”

Vereenzaamd

De Bornemnaar, die aangehouden voor de rechtbank verscheen, gaf de feiten toe en zei dat het nooit had mogen gebeuren. Advocaat Bart Vanmarcke noemde zijn cliënt een vereenzaamde man met weinig sociaal contact. Iets wat wellicht mee aan de aanleiding van zijn gedrag lag.

De drie rechters oordeelden nu dat een strenge straf op zijn plaats was en stuurden J. voor vijf jaar naar de gevangenis.(tdk) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen