Eind juni kwamen honderden jongeren samen op het Brusselse Flageyplein om verder te feesten na sluitingsuur van de horeca.
Volledig scherm
Eind juni kwamen honderden jongeren samen op het Brusselse Flageyplein om verder te feesten na sluitingsuur van de horeca. © VTM NIEUWS

Sophie Wilmès wijst jongeren op hun verantwoordelijkheid: “Grote bijeenkomsten en feesten na sluitingstijd is gevaarlijk gedrag”

Er werden vandaag geen nieuwe versoepelingen aangekondigd na de Nationale Veiligheidsraad. “De trends van de cijfers zijn stijgend, en dat is niet goed”, kondigde premier Sophie Wilmès (MR) aan. “Ik herinner er u aan dat veel heeft te maken met ons eigen gedrag”, waarschuwt ze. Alle maatregelen blijven gelden, en moeten volgens de premier strikter opgevolgd worden. 

62 reacties

  • Yvonne Scevenels

    4 jaar geleden
    De horeca gewoon terug dicht doen komt niks dan ellende van
  • Luc Gorrebeeck

    4 jaar geleden
    Gewoon het voorbeeld van Palma de Majorca volgen, bij overtreding de boel sluiten !
  • Dirk Vregels

    4 jaar geleden
    Meer besmettingen en minder ziekhuisopnames en sterfgevallen. Dus hoe verder je de kraan opendraait hoe minder water eruit komt. Waar zit de logika.
  • Mark Vrijdaghs

    4 jaar geleden
    Wilmes mag dit tot in den treuren herhalen, er zal altijd een grote groep onozelaars zijn die er zich niets van aantrekken en gewoon verder doen. De Vlaming kun je maar op 1 plaats treffen en dat is zijn portemonnee. Zolang er geen zware boetes worden opgelegd vegen ze de maatregelen vierkant aan hun laars.
  • Franky Schoonvliet

    4 jaar geleden
    De Horeca terug sluiten vanaf volgende week wie niet horen wil moet de gevolgen maar dragen en op de blaren zitten.