Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

Begrip én frustratie bij eventsector na Veiligheidsraad: “Ik verwacht een bloedbad”

De rem staat erop: de Veiligheidsraad heeft geen verdere versoepelingen aangekondigd. “Als de situatie blijft verergeren komen er geen versoepelingen”, stelde Premier Wilmès (MR). Organisatoren van beurzen, concerten, evenementen, discotheken en trouwfeesten blijven daarmee wel op hun honger zitten. Nochtans smeekte de eventsector om perspectief. De Alliantie van Belgische Event Federaties begrijpt de beslissing, maar rekent volgende week donderdag - bij een nieuwe Veiligheidsraad - wel op meer vooruitzicht.

14 reacties

  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Zolang er alcohol aanwezig is zal het moeilijk zijn om een massa rustig te houden!
  • Hubert JANSSENS

    4 jaar geleden
    Ik begrijp heel goed het probleem van deze sector en ik gun hen ten volle een heropening. Maar eerlijk, het feit dat zij niet kunnen openen ligt niet bij het grootste deel van de bevolking, de wetenschappers of de politiekers, maar bij het publiek waar zij voor het grootste deel voor werken. Zorg dat uw publiek de regels respecteert, dan zal er geen bloedbad zijn. Je ziet tot welke toestanden de laatste versoepelingen leiden!
  • Frank Joos

    4 jaar geleden
    En zo zullen de grootsten overwinnen en nog grootser worden.
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Elke sector klaagt al over een sociaal bloedbad en faillissementen.. in het najaar zal dat duidelijk moeten worden. Hopelijk kan de schade beperkt worden voor hun, maar niet ten koste van de gezondheid. Kledingwinkels klaagden ook dat ze zoveel omzet zijn verloren maar online bussiness boomde ondertussen en omzet na eerste versoepelingen was al terug 80%.. Over storm in een glas water gesproken.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    In de huidige situatie kàn je gewoon geen perspectief geven. De enige (harde) raad die je kan geven aan de werknemers die in die sector werken is te gaan solliciteren voor een andere job. Indien voor die sector ook nog staatssteun nodig is dan wordt het bloedbad dat de politici nu al hebben gecreëerd nog groter.