Dinsdag moest door een aardbeving een woning in de buurt van Loppersum worden gestut.
Volledig scherm
Dinsdag moest door een aardbeving een woning in de buurt van Loppersum worden gestut. © ANP

Tweede aardbeving in week tijd in Groningen

Na de aardbeving van dinsdag bij Loppersum is in het Nederlandse Groningen opnieuw een beving geweest. In Siddeburen, in Midden-Groningen, vond even voor 03.00 uur een beving plaats met een kracht van 1.8, aldus het KNMI. Tientallen inwoners meldden de beving die hen, in de meeste gevallen, uit hun slaap had gehaald. Er zijn nog geen berichten over schade.

5 reacties

  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Kerncentrales zijn met hun duizenden lekkende vaten kernafval helemaal niet schoon. We belasten er uit gemakzucht alleen maar de komende generaties mee, toppunt van egoïsme. Terwijl er voldoende valabele alternatieven zijn.
  • Jules De Cuyper

    4 jaar geleden
    De Nederlanders hebben miljarden verdiend aan gas, gelukkig ! Als mensen daar schade door leden moet die vergoed worden. Meer is daar niet over te zeggen. Kerncentrales hebben ons welvaart en welzijn gebracht. Kernenergie heeft massaal veel levens gered (dank 'medische toepassingen'). Gelukkig ! Kerncentrales kunnen ons nog vele jaren schone energie leveren en ons de tijd gunnen om andere vormen van energieproductie - die wél zinvol, efficiënt en betaalbaar zijn - grondig te bestuderen.
  • Gerard Wiersma

    4 jaar geleden
    Beste Henri dit heeft niets te maken met zuinig bouwen. Dit heeft te maken met het feit dat de aardbevingen in Groningen relatief dicht onder het oppervlakte plaats vinden waardoor een beving van "slechts" 1.8 op de schaal van Richter gelijk is aan een beving van 3,5/4. Daarnaast gaan de aardbevingen in Groningen gepaard met verzakking van de grond wat ook weer extra schade opleverd.
  • Ronald BAERT

    4 jaar geleden
    Blijkbaar zijn ze daar vergeten dat ze zoveel jaren geleden daar massaal aardgas opgepompt hebben.
  • Henri Levich Codenie

    4 jaar geleden
    Door 1.8 Richter een huis dienen te stutten zegt hoe 'zuinig' er gebouwd is.