De Instagramaccount @CuteHairyBitches viert behaarde vrouwen in alle verschijningen.
Volledig scherm
De Instagramaccount @CuteHairyBitches viert behaarde vrouwen in alle verschijningen. © @CuteHairyBitches op Instagram

‘Gewaagde’ Instagramaccount zet vrouwen met lichaamsbeharing in de kijker om taboe te doorbreken

Vrouwen die zich niet scheren: we bekijken ze nog altijd alsof ze gek zijn. Terwijl er geen enkele reden is om lichaamsbeharing normaler te vinden bij mannen dan bij vrouwen. Dat is wat de nieuwe Instagramaccount ‘Cute Hairy Bitches’ nog eens duidelijk wil maken, door expliciete en echte foto's en getuigenissen van hun behaarde vrouwelijke volgers te delen.

25 reacties

  • Rachel Cousse

    4 jaar geleden
    Okselhaar, haar op de benen, of waar ook, vind ik persoonlijk ook lelijk en vies. Maar ik heb nooit begrepen dat vrouwen (en mannen) hun schaamhaar volledig afscheren, zo lijken ze wel kinderen, dat is toch niet de bedoeling ?. Verzorgt schaamhaar oogt veel mooier, sexyer en gezonder. Dat is mijn mening. En natuurlijk waren de meisjes en vrouwen al volop met ontharen bezig in de jaren 70 en 80, en waarschijnlijk al langer Urbain Demeester.
  • DIRK RASSCHAERT

    4 jaar geleden
    Klein foutje in de gedachtengang, origineel is schaamhaar, en andere lichaamsbeharing bedoeld om infecties tegen te houden. Toen was er nog geen zeep te krijgen om de hoek. De natuur heeft alles voorzien maar de mens weet het altijd beter.
  • Fernand Bourguillioen

    4 jaar geleden
    Iedereen is daar vrij van, als je zich maar voldoende was en hygiënisch gesteld bent.
  • Yves De Groote

    4 jaar geleden
    Ontharen...de oude Egyptenaren deden het al en de Grieken, de Romeinen volgden. Maar, ja, enkel de betere klasse. Pas in de 19e eeuw, met het realisme, werden de eerste schilderijen van met beharing ten toon gesteld: men wou de 'echte' arbeidersvrouw tonen.
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    Ieder zijn eigen mening maar n man met schaamhaar daar wil ik niks meer mee dan gewoon gesprek voor meer word het scheren of niks!