VIDEO. Gezocht: “Een opa voor onze oma”

Oma Marjan (62) is al zeven jaar single, en dat is niet naar de zin van haar vier kleinkinderen. Ze zochten al op Tinder naar een geschikte kandidaat-opa, maar konden daar geen soelaas vinden. Daarop zetten Julian, Indy, Lucas en Lora een eigen website op poten waar gewilligen zich mogen aanmelden. De strenge jury - de vier kleinkinderen - beslissen dan uiteindelijk wie er op date mag met hun geliefde oma.

hvv

De vier kleinkinderen weten goed waar ze naar op zoek zijn. “De nieuwe opa moet in ieder geval lief zijn voor oma en ons, hij moet geen bankhanger zijn en het leuk vinden om met oma allerlei uitstapjes te maken. En oma heeft een hondje, dus hij moet ook de hond willen uitlaten.”

De Nederlandse Marjan uit Munstergeleen is ontroerd door het initiatief van haar vier oogappels. “Ik had mezelf al eens aangemeld bij een datingsite, maar de reacties van die mannen vond ik toch meestal niks. Soms waren ze veel te jong of veel te oud. En als je dan een leuk chatcontact had, bleken sommigen zelfs getrouwd te zijn. Ik ga ook wel vaker met vriendinnen op stap, maar meestal denken mannen dat je al bezet bent,” vertelt ze aan L1.

Kandidaten mogen zich melden op de zelfgemaakte website.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER