Marc Van Ranst krijgt politiebescherming in Willebroek

De viroloog Marc Van Ranst krijgt al even politiebescherming. Volgens de lokale politie Mechelen-Willebroek hadden extreemrechtse sympathisanten “tastbare plannen om schade aan te richten”, zo vertelt hij in een interview met Techmag.

Dat er veel spanningen zijn tussen Van Ranst en extreemrechts blijkt dagelijks op Twitter. Hij wordt er vaak verbaal aangevallen en bedreigd door allerlei personen met die achtergrond. Maar sinds drie weken patrouilleert de politie vaak voorbij zijn huis in Willebroek omdat er, aldus de viroloog, “tastbare plannen waren om schade aan te richten” waar de politie van op de hoogte was. “Om het uur komt de politie langs”, zegt Van Ranst. “Dat is de prijs die je betaalt. Mijn gezin is dat gewoon.”

De politie heeft Van Ranst gebeld om te vragen of hij wilde dat er een auto voortdurend voor de deur zou staan. “Daar heb ik nee op gezegd. Waarop zij zeiden dat ze elk uur in de buurt zouden komen rondrijden.”

Bekijk hieronder het volledige interview van Marc Van Ranst met Techmag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER