Premier Sophie Wilmès en de minister-presidenten op de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 15 juli 2020.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès en de minister-presidenten op de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 15 juli 2020. © Photo News

Eventsector in open brief: “Na 120 dagen zonder perspectief slaat de onrust om in radeloosheid”

Verdere versoepelingen blijven na de Nationale Veiligheidsraad van gisteren uit, waardoor er nog geen datum voor de heropstart van de evenementensector in het vooruitzicht is, stilaan tot woede van de eventsector. In een open brief gericht aan ministers, artsen en virologen ziet de Alliance Belgian Event Federations de evenementensector "opgeofferd in functie van andere sectoren”. “Na meer dan 120 dagen zonder perspectief slaat de onrust om in radeloosheid, dat is de stap voor woede. Die woede zou zelfs nu reeds terecht zijn”, klinkt het.

18 reacties

  • Freddy Van Groens

    4 jaar geleden
    Beste even organisatie, hebben jullie liever nog meer besmetting en doden? Ik verstand dat het voor jullie zwaar is en voor veel mensen Maar de algemene gezondheid ga voor. Indien u dat niet begrijpen Is het te hopen voor u dat u niemand van u familie moet afgeven aan de corona.
  • Joske Zeeuw

    4 jaar geleden
    Niet de evenementen zijn het gevaar, het zijn de bezoekers die zich niks aantrekken die het probleem zijn.
  • Peter Smeets

    4 jaar geleden
    Peter Van Den Bossche, je slaat de nagel op de kop. Misschien er nog aan toevoegen dat op de vele beurzen nieuwe technologieën naar voor geschoven worden, waaronder medische apparatuur die nodig kunnen zijn om pandemieën te bestrijden. Of is het gros van de lezers nooit naar een beurs geweest om de beste prijs te kunnen afdwingen ?
  • Lecocq Daniel

    4 jaar geleden
    Zeg dat uw evenement een betoging is tegen racisme of een benefiet ten voordele van het klimaat en het kan zonder hinder doorgaan.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Als een dj op 31 jaar een vila van 10 miljoen kan kopen, dan kan de evenementen sector bij de pret grootverdieners gaan aan kloppen, solidariteit heet dat voor de man of vrouw. Die elke dag met het schoofzakske gaan werken en verplicht de helft van hun loon af te geven en de evenementen sector krijgt daar ook zijn deeltje van, subsidies heet dat voor pret-projectjes waar de VIP vol pret-miljonairs zitten.