Net vandaag herdacht Spanje de ruim 28.000 Spaanse coronadoden. Koning Felipe en kroonprinses Leonor leggen witte rozen bij een herdenking voor het Koninklijk Paleis in Madrid.
Volledig scherm
Net vandaag herdacht Spanje de ruim 28.000 Spaanse coronadoden. Koning Felipe en kroonprinses Leonor leggen witte rozen bij een herdenking voor het Koninklijk Paleis in Madrid. © AFP

Spanje meldt grootste stijging coronabesmettingen in maanden

Spanje heeft vandaag melding gemaakt van de grootste stijging van het aantal coronabesmettingen sinds begin mei. Bij nog eens 580 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen.

13 reacties

  • kris optiels

    4 jaar geleden
    natuurlijk is reizen een grote oorzaak, virus had anders nooit van China tot hier kunnen geraken, en inderdaad, het is hier ondertussen nooit weggeweest, maar dat geld voor de meeste landen, zolang dat iedereen van zen eigen denkt dat em verstandiger is dan de rest, door zelf te beslissen wat veilig is en wat niet, raken we geen stap verder
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    En hier gaan we weer net zoals met de terugkerende reizigers van Italië die hier heel de boel hebben aangestoken. En onze leiders zijn doodsbang om concrete maatregelen af te kondigen en de boel af te sluiten. We zijn onderweg voor een grote ramp als ze niet snel wat politieke moed vergaren.
  • Steven Vandemaele

    4 jaar geleden
    Wij zitten hier in Gran Canaria al 6 dagen... Hier zijn gewoon geen toeristen. Heeeeel rustig op het strand en restaurants. Iedereen houd zich hier perfect aan de regels. Dus ik heb hier minder schrik als in belgie.
  • Lucas Janssen

    4 jaar geleden
    Men vergeet erbij te zeggen dat vakantiegangers allemaal op een hoop gaan zitten. Moesten vakantiegangers zich over heel Spanje verspreiden zou het wel iets beter zijn.
  • Kris Sintobin

    4 jaar geleden
    Vakantiegangers gaan de ziekte niet terughalen want ze is nooit weggeweest in België en stijgt zienderogen terwijl nog zo goed als geen vakantiegangers terug zijn dus stop met het op reizen te steken maar volg gewoon de regels in eigen land.