Premier Sophie Wilmès.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès. © BELGA

LIVE. Bezoekers opnieuw verplicht om mondmaskers te dragen in woonzorgcentra - Wilmès roept politici en experts zondag samen

Volgens de laatste cijfers is het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land fors gestegen met 32 procent tot 115 per dag. Gisteren bedroeg het daggemiddelde op weekbasis 100 per dag. Opvallend dagcijfer: afgelopen maandag bedroeg het aantal nieuwe gevallen 216, zo blijkt uit gegevens van Sciensano. “Dit is een absolute wake-upcall”, reageert viroloog Marc Van Ranst op de data. Hij waarschuwt dat we aan het begin van een tweede golf staan. Premier Sophie Wilmès roept zondag al het Overlegcomité van de verschillende regeringen samen om eventueel sneller te kunnen ingrijpen. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.

104 reacties

  • pascal de bruycker

    4 jaar geleden
    en dan zeggen dat sommige van die politici gingen betogen en nu zonder scrupules weer op hun stoeltje zitten in de kamer of parlement...De politiek heeft gezwicht voor de druk van de horeca , de horeca waar veel volk op af komt , kortom het korte succes die ons op lange termijn nog veel meer gaat kosten . De versoepelingen hebben te vlug plaats gehad en de controle is niet haalbaar op te grote volksmassa's . De politici moeten heus de meeste virologen niet beschuldigen , de politiek faalt .
  • Jess Degrauwe

    4 jaar geleden
    Bij deze wou ik toch even kwijt dat alhoewel ik Vlaming ben alleen maar meer respect heb voor Wilmès hoe rustig ze er soms bijblijft. Het één woord niet hoger dan het andere en vooral geen uitvallen naar andere partijen. Dat kan van sommige andere individuen niet gezegd worden. Als het positief is mag het ook eens gezegd worden al hebben sommigen daar een andere mening over.
  • yves van lent

    4 jaar geleden
    Na wekenlange afbouw van het aantal testen is men de voorbije periode weer duizenden extra mensen per dag beginnen testen. Logisch dus dat men meer besmettingen detecteert. Graag aantal besmettingen per duizend test weergeven en enkel nieuwe besmettingen en geen serologische testen bijtellen die antistoffen detecteren.
  • Vera Bres

    4 jaar geleden
    De regering had zo ver met versoepeling niet mogen gaan , de meeste mensen houden zich niet aan de regels, Ook kunnen velen het uitgaan en feesten niet laten ..het zou wel eens één van hun laatste feesten kunnen zijn.Wie nu op reis gaat ,loopt ook grote risico's ...het zal voor een aantal hun laatste reis zijn.
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Ze hebben alles veel te vlug versoepeld.Ik blijf erbij dat de besmettingen in de rusthuizen zal afnemen met bezoek stop te zetten.En die party's van afgelopen weken kunnen hier ook in een rol spelen plus open grenzenbeleid.In Nederland zijn ze al bezig met anti-virus installaties te plaatsen in publieke ruimten zoals sportcomplexen i.v.m. die aerosolen, rusthuizen, bedrijven etc. vallen daar ook onder.