Twee vrouwen dragen mondkapjes in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee vrouwen dragen mondkapjes in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Onze opinie. Onbegrijpelijk: elke expert en politicus vraagt gedetailleerde gegevens over besmettingen, maar niemand krijgt ze

Corona is een grillig beest. Het is een nieuw virus en het laat zich daardoor moeilijk bestrijden. Kan het virus in de lucht blijven hangen? Spelen oppervlaktes een rol? Hoe lang moet een contact zijn? Zelfs over hoe mensen juist besmet geraken, is de wetenschap niet zeker. Dat maakt dat we best mild mogen zijn voor de bochten die experts en politici soms maken. Ze moeten rijden op een terrein waar nog geen kaart voor bestaat. Maar net daarom is het een absolute schande dat van zaken waar we wél invloed op hebben zo’n rommel wordt gemaakt.

33 reacties

  • Rafael Moraleda-Barona

    4 jaar geleden
    Het is toch gemakkelijk om te zeggen dat het de fout van de horeca is Maar bij wie ligt de fout nu echt? Er werd niks ondernomen door de politiek toen het virus uitbrak in China en Italië Iedereen kon maar het land binnen zonder enige controle vanuit die landen De passagiers hebben zich zo kunnen mengen in de massa van de luchthaven Privacy is precies belangrijker dan een mensenleven
  • Dick DECOCK

    4 jaar geleden
    Wie betaald die experten hun media optreden,normaal zou zijn dat experten op achtergrond regering briefen en dat in anonimiteit ,nu worden ze opgevoerd als halfgoden en enkel en alleen omdat politici hun verantwoordelijkheid zo ontlopen en buiten schot blijven bij verkiezingen.
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Inmiddels heeft men een eerste golf gehad, erger kunnen vermijden,.. dan wordt het stilaan tijd dat men de kinderziektes achter de rug heeft en wél, al dan niet beperkt, kunnen (re)ageren op een tweede golf of situatie, me dunkt.. De term 'varen zonder kaart' lijkt me overroepen.. Het lijkt meer op varen in een boot op wilde wateren met 20 kapiteins waarvan niemand de verantwoordelijkheid durft te nemen.
  • Roger Geens

    4 jaar geleden
    Er zijn zoveel experts ,zoveel dat ik nooit heb geweten dat er zoveel waren .Tegenwoordig zijn er ook veel experts in de media ,niemand weet het beter dan zij en natuurlijk dat onze politici regelmatig foert zeggen , ik zou het ook doen .Blijf thuis ,was je handen en koop enkel wat je dringend nodig is en blijf vooral thuis ,dan is geen gevaar .
  • Hilde

    4 jaar geleden
    Ze hebben alle maatregelen te vlug gelost en dat weten ze maar al te goed, het is de economie dat telt niet de mensen, kijk maar eens hoe snel de kleur van twee landen veranderden toen die landen op hun achterste poten gingen staan, plots was het daar veilig, en dan moeten we maar blijven geloven dat de overheid dit (griepje) serieus neemt, ze zijn toch onaantastbaar.