Themabeeld. ©  Photo News

Kwart van kappers laat deel personeel nog steeds thuis

Ruim een kwart van de kappers laat minstens een deel van zijn personeel thuis. Dat blijkt uit een onderzoek van de beroepsorganisatie Coiffure.org.

De kappers hebben de coronacrisis nog niet verteerd. “Bijna 26% van de kappers schakelt nog niet alle werknemers in”, zegt Mitch Mues, woordvoerder van Coiffure.org. “Dat komt omdat er minstens 1,5 meter moet zijn tussen de stoelen in een kapsalon. In de praktijk is er daarom een stoel minder en kunnen er dus minder klanten tegelijk in een kapsalon. Daardoor is een deel van het personeel nog niet terug voltijds tewerkgesteld. We schatten dat zo’n 5.200 werknemers in de sector in België door de coronacrisis ofwel nog steeds niet, ofwel nog maar deeltijds terug aan de slag zijn. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat een derde van de kappers nu in shiften werkt, zodat de ene kapper niet tegelijk aan het werk is met de andere kapper. Dat is belangrijk, want kappers moeten ook afstand houden van elkaar.”

1.000 euro kosten

Uit de bevraging van Coiffure.org blijkt dat bijna alle kappers minstens 1.000 euro hebben geïnvesteerd om de veiligheidsmaatregelen voor corona in hun salon te respecteren. De meerderheid van de kappers zegt dat ze door corona een omzetverlies tussen 20% en 60% hebben geleden.  cwil

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER