Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal coronabesmettingen stijgt fors met 32 procent, maandag zelfs 216 nieuwe gevallen

Er worden gemiddeld weer 114,7 (of afgerond 115) besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stevige stijging met 32 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Het is de negende stijging op rij en de hoogste. Maandag werden zelfs 216 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Het aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel, het aantal overlijdens daalt voorlopig nog. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano.

102 reacties

  • Bernard Deplacie

    4 jaar geleden
    9795 overlijdens is niet juist... 2700 hiervan weet men noch het geslacht noch ouderdom.. en ruim 6000 mensen overleden in het rusthuis deels zonder getest te zijn wetende dat de normale sterfte daar 30% is op een totale bevolking in rusthuizen van 145000 komen we uit op die 6000 in twee maanden... (3600 overlijdens/maand)
  • Marc Busselot

    4 jaar geleden
    Het zou goed zijn om eens een socioloog aan het woord te laten om wat meer te begrijpen van hoe mensen zich gedragen en waarom. Dit kan het draagvlak tegenover een gemeenschappelijke vijand ten goede komen. Waarom zoveel onenigheid terwijl uiteindelijk alle mensen bedreigd worden door covid 19.
  • Geert De Regge

    4 jaar geleden
    @Dasseville Franky Als mensen elkaar een hand willen geven, is het omdat ze dat willen doen. Welke boete ga je daarvoor uitschrijven? Ik zeg niet dat ik dat zelf zou doen. Maar anderen moeten dat maar zelf weten.
  • vera cassimon

    4 jaar geleden
    Veel mensen minimaliseren het virus omdat er nu weinig doden vallen. Maar vergeten dat een gewone besmetting met weinig of geen symptomen toch al je vitale organen kan aantasten, maar dat ondervind je pas later.
  • Gaston Foubert

    4 jaar geleden
    Voor ik uit de auto stap ontsmet ik mijn handen en zet mijn masker op om te winkelen. Voor mij hoeft die kar niet ontsmet te worden, ik zorg wel voor mijn eigen veiligheid. Is dat nu echt zoveel moeite om daar zelf voor te zorgen?