Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Marc Van Ranst. © Photo News

Van Ranst: “We zitten aan begin van tweede golf”

“Met deze cijfers, een stijging van 32 procent van het aantal nieuwe gevallen, zitten we aan het begin van de tweede golf.” Dat zegt Marc Van Ranst. Versoepelingen zitten er voorlopig zeker niet meer in. Voor een nieuwe lockdown is het nog te vroeg, aldus de viroloog.

112 reacties

  • Henri Parianos

    4 jaar geleden
    Ook is het oorlog tussen economie en gezondheid ? Geen economie geen gezondheid !! En de mensen die hard roepen alles terug toe etc begrijpen blijkbaar niet al te goed hoe dit allemaal draait. Geen resteaurant's, geen cafe's geen evenementen, geen reizen etc . wij spreken ff over een paar honderdduizenden mensen die zonder job zitten en geen geld hebben om eten te kopen, wij zwijgen natuurlijk wel van wie dat allemaal moet gaan betalen. Ja je die zo hard roept.
  • Mia Boets

    4 jaar geleden
    Er zullen altijd mensen zijn die alles aan hun laars lappen , en wij doen wat moet worden mee gestraft
  • Leen Hofkens

    4 jaar geleden
    Die masker verplichten geeft leer positieve testen! Net zoals swaps die door verpleging recht van Pharmaceutical naar labo ging en positief terug kwam! Dat ze echte covid doden en ziekenhuisopname melden. Gezonde positieven ruim 80% van de pcr testen geven fout resultaat! Stop die onzin van grootste hoax ooit!
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    @Werner Vanhoutte, meen je dat nu echt? Peter Nols is er volgens mijn mening er wel pal op. Het mondmasker is een druppel op de hete plaat. Nooit hebben we er één gedragen de voorbije maanden en het virus hadden we bijna klein gekregen. Morgen is het een week dat we het masker dragen in winkels en we zullen nog eens praten binnen 2 tot 3 weken.
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Als je de economie wil redden sluit dan vandaag nog de horeca. Horeca is toch een sector die niets bijdraagt aan de staatskas maar nu wel de oorzaak is dat we afstevenen op een totale lockdown.