Minister Maggie De Block.
Volledig scherm
Minister Maggie De Block. © Photo News

De Block: “Je kan zelfs besmet raken in je eigen tuin als je je niet aan de regels houdt”

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) roept opnieuw op om de maatregelen rond het coronavirus strikt op te volgen nadat er vrijdag voor de negende keer op rij een stijging in de cijfers waar te nemen was. “Het virus is overal aanwezig”, reageert ze in De ochtend op Radio 1, aan de vooravond van een zomers weekend. “Op het strand, op weg naar de kust of de Ardennen, waar je ook gaat. Je kan zelfs in je eigen tuin besmet raken als je je niet aan de maatregelen houdt.”

19 reacties

  • chantal browaeys

    4 jaar geleden
    tja mijn man werkt in restaurant ... in de keuken .. geen mondmasker nodig ... enkel voor de personen die opdienen .. hoe zot kunt ge zijn
  • Christel Claes

    4 jaar geleden
    Freddy van groen.. Geweldige uitspraak maar ohzo de waarheid. Verwacht alle mogelijke Lock downs heel snel.. Spijtig genoeg..
  • San Pauwels

    4 jaar geleden
    @Geert De Regge: Er worden slechts gemiddelden gegeven wat misleidend kan zijn. Wat maakt het eigenlijk nog uit? Er is een stijging en dat komt door het laks gedrag van een minderheid en niet door Van Ranst... Het is nodig om mensen wakker te schudden want als ze het nu niet snappen, zullen ze het nooit snappen.
  • andrea van opstal

    4 jaar geleden
    ik wil best wel geloven dat we nog meer moeten opletten in verband met corona en dat de regels er zijn voor onze veiligheid, houd me hier ook aan.Maar dat de block nog altijd het lef heeft om hier te komen preken, ga naar uw kot mens net zoals van ranst en al die andere ondeskundigen en laat mensen aan het roer staan die het beste met de bevolking voorhebben.
  • nico vets

    4 jaar geleden
    Horeca sluiten,regels worden totaal niet opgevolgd door personeel en klanten.