Jan Spooren (N-VA, Vlaams-Brabant), Carina Van Cauter (Open Vld, Oost-Vlaanderen) en Jos Lantmeeters (N-VA, Limburg) zijn de nieuwe provinciegouverneurs.
Volledig scherm
Jan Spooren (N-VA, Vlaams-Brabant), Carina Van Cauter (Open Vld, Oost-Vlaanderen) en Jos Lantmeeters (N-VA, Limburg) zijn de nieuwe provinciegouverneurs. © Photonews-Geert De Rycke -Mine Daelemans

Vlaamse regering kiest nieuwe gouverneurs voor Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Limburg

De drie vacante gouverneursposten zijn verdeeld: Vlaams parlementslid Carina Van Cauter (Open Vld) wordt provinciegouverneur in Oost-Vlaanderen, Vlaams parlementslid Jos Lantmeeters (N-VA) in Limburg en Kamerlid Jan Spooren (N-VA) in Vlaams-Brabant.

107 reacties

  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    Guido Bervoets zolang er geen meerderheid is om de provincies af te schaffen zou je gek moeten zijn om de post van gouverneur aan de anderen over te laten.Als grootste partij heeft N-VA recht op deze posten nl.Limburg en Vlaams Brabant. Akkoord mr. Guido.
  • Daniel Cuypers

    4 jaar geleden
    Leerlingen die almaar als laatste van de klas eindigen hoeven niet te wanhopen wat hun professionele toekomst betreft, althans niet wanneer later de juiste partijkaart kan voorgelegd worden. Ook dommeriken mogen al eens een hart onder de riem gestoken worden.
  • Luc Ver Eecke

    4 jaar geleden
    Hoe meer ze zeggen dat het minder moet worden hoe meer zijn ze hun eigen aan het bedienen zijn .
  • ludo vc

    4 jaar geleden
    ipv "banen ?" bij te maken voor politici zou men beter eens "snoeien" in het bestand , als we de helft van de politici afdanken hebben we er nog makkelijk de helft teveel !!!
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Er bestaat ook nog zoiets als consequent zijn. Als je tegen provincies bent en je wil ze afschaffen moet je ook durven zeggen dat je die gouverneursfuncties uit principe afwijst. Dan maak je een statement en toon je ruggengraat en kom je waarachtig over. Voor een partij die als verkiezingsslogan had dat ze het niet deden voor de postjes hebben ze er ondertussen wel veel ingepalmd.