Bondskanselier Angela Merkel in Brussel op EU-top.
Volledig scherm
Bondskanselier Angela Merkel in Brussel op EU-top. © AP

Bondskanselier Merkel verwacht "zeer moeilijke EU-onderhandelingen"

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verwacht "zeer moeilijke onderhandelingen" onder de Europese staatshoofden en regeringsleiders over de nieuwe Europese meerjarenbegroting en een economisch relancefonds. "Ik moet zeggen dat de meningsverschillen nog steeds zeer, zeer groot zijn. Ik kan niet zeggen of we een resultaat gaan bereiken", zo verklaarde ze bij haar aankomst op de top.

7 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    wat goed is voor Europa is beslist niet goed voor de gewone werkmens. Europa heeft veel slavenvolk en een goede drukpers nodig om haar vanhet faillissement te redden.
  • COMM REP BRU Maenhout

    4 jaar geleden
    wat goed is voor Europa is inderdaad goed voor exportregio Vlaanderen, Jan Vannuffelen. Belgie verdient al jaren aan Europa, dankzij de interne markt, maar ook de meer dan 100000 jobs en de bijhorende consumptie die die jobs met zich meebrengen. Bovendien is Vlaanderen goed voor sterke deelname aan de onderzoeksprogramma's (Horizon 2020).
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Ze eisen geld dat is het enige dat hen interesseert en zorgen dat ze zelf geen cent moeten inleveren. Ik heb nog geen enkel voorstel gehoord van geen enkele partij of hun kiezers om één cent in te leveren. Om hun inkomen te beschermen, sturen ze liever duizenden mensen naar de voedselbank, wij zijn toch goed en nippen aan de champagne. De lobbyisten beslissen en de politici knikken. Het kan niet dat de pret-miljonairs met hun exuberante levensstijl behandeld worden als uitverkorenen.
  • jan wuyts

    4 jaar geleden
    Poolse president Duda had al op zijn verkiezingsspeech gezegd wat goed is voor Merkel (Duitsland) is daarom nog niet goed voor de andere landen.
  • jos De Decker

    4 jaar geleden
    700 miljard ? Maak daar maar 7000 miljard van. De persen van de ECB zullen overuren moeten draaien om uit het slop te geraken.