Tim Dirven
Volledig scherm
PREMIUM
© Tim Dirven

Kritiek op slabakkende contacttracing zwelt aan

Twee maanden nadat de contacttracing volgens Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) ‘volledig operationeel’ ging zijn, kampt ze volgens hem nog met ‘kinderziektes’. De virologen zijn in alle staten en coronaspeurders klappen uit de biecht. Het kind lijkt meer op een weerspannige puber.

13 reacties

  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    De eenvoudigste, snelste en m.i. vruchtbaarste methode is die welke de eerste-lijn-artsen gisteren of eergisteren zelf hebben voorgesteld, nl. dat de patiënten bij de eerste raadpleging door hen of hun team ondervraagd worden over hun contacten van de laatste twee weken. Dit zal hoe dan ook de inzet van meer volk en tijd per patiënt vragen. Men kan voor een en ander best kijken naar de buurstaten waar het zelfde gebeurt.
  • L.R. JANSSENS

    4 jaar geleden
    Afschaffen die handel.Kost alleen maar onnodig veel geld.Ik wil daar gerust ook enkele uren gaan zitten om zelfs niet ingelogd te zijn.Zal ook mijn kruiswoordraadsels meedoen om de tijd te passeren.Het werkt totaal niet,maar... onze pipo's zijn er mee bezig.
  • Patrick Van Londersele

    4 jaar geleden
    Zo maar zeggen dat Antwerpen en andere steden een broeihaard zou zijn is oppervlakkig. Met de contacttracing zou dat veel beter kunnen. We zijn begin zestigers en hebben ons altijd aan de regels gehouden. Als ik zie in de media dat de meestal de jongeren zich niet aan de regels houden dan zal er zeker een 2e golf op komst zijn. Beste mensen als iedereen zich aan de veiligheidsregels houd ook op de werkvloer, vakantie en uitstappen dan geven we het virus veel minder kans en vallen er geen doden.
  • Marc Talloen

    4 jaar geleden
    Maak een nood wet die toelaat contact tracing toe te laten via het centraal medisch dossier van elke belg,verplicht app en verplicht elke belg gsmnummer achter te laten in zijn medisch dossier.Geef labo's via unieke covidcode toestemming medisch dossier aan te passen indien patient getest werd.Resultaten van het labo rechtstreeks naar medisch dossier, patiënt,arts en contacttracingcentrum(indien positief),.Geen Privacy voor covid willen we mensenlevens redden.Dit is volgens mij enige manier.
  • Jean Petermans

    4 jaar geleden
    Om slabbakend te zijn moet het eerst wel goed gedraaid hebben en dit is niet het geval, dus....