Moet er nog elektronica zijn? Hier vind je binnenkort twee MediaMarkten op enkele kilometers van elkaar

© idh

Nu MediaMarkt de elektro-afdeling van Makro overneemt en een shop in het warenhuis wordt, krijgt MediaMarkt op die manier twee vestigingen op Leeuws grondgebied. “We mikken op een ander publiek”, aldus MediaMarkt.

Ingrid Depraetere

Het ziet er naar uit dat MediaMarkt binnenkort over twee vestigingen zal beschikken in Sint-Pieters-Leeuw: eentje op de site van Shopping Pajot en eentje in de Makro-vestiging, beiden langs de Bergensesteenweg. Mediamarkt neemt de elektro-afdelingen van Makro over. Daardoor kan het aangekondigde jobverlies bij de winkelketen beperkt worden.

Vorige zomer kondigde Makro een herstructurering aan nadat de winkelketen in 2015 een nettoverlies had geboekt van 33 miljoen euro. Daardoor zouden ruim 500 van de 3.000 werknemers hun job verliezen. In Sint-Pieter-Leeuw zouden 56 banen verdwijnen. Niet veel later toonde Mediamarkt en Vanden Borre interesse in de elektronica-afdelingen van Makro. Over die overname is nu ook een akkoord bereikt met Mediamarkt.

Tientallen jobs redden

Het personeel van Makro die op deze elektro-afdeling werkt, gaat niet automatisch over naar MediaMarkt maar kan wel solliciteren. Op die manier hoopt men tientallen jobs te kunnen redden. De Makro-winkel van Sint-Pieters-Leeuw zal samen met de winkel in Machelen als eerste getransformeerd worden. Deze maand nog wordt gestart met de integratie van MediaMarkt binnen de Makro-vestiging in Sint-Pieters-Leeuw. Voor Sint-Pieters-Leeuw ziet het er op die manier naar uit dat MediaMarkt twee vestigingen zal hebben op een boogscheut van elkaar. Of twee winkels zo dicht bij elkaar op termijn haalbaar is, is de vraag. “We zullen in Makro dezelfde producten aanbieden als in de andere winkels van MediaMarkt. Voor ons is de overname van de elektro-afdeling van Makro een kans om nieuwe klanten te bereiken zodat beide winkels naast elkaar kunnen bestaan. Daarom is dit aanbod voor ons ook interessant”, zegt Sven Degezelle, algemeen directeur van MediaMarkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen