Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Shampoo in de pmd-zak en flesjes nagellak in de glasbak: bijna helft van de Belgen sorteert beautyproducten verkeerd (en zo doe je het wel juist)

45 procent van de Belgen sorteert verpakkingen van hygiëne- en beautyproducten zoals douchegel, shampoo en parfum verkeerd. Dat blijkt uit een onderzoek van L’Oréal en Fost Plus, de organisatie die instaat voor de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België. Daarom creëerden ze samen mooisorteren.be. Die nieuwe site moet de Belgische consument warm maken voor het sorteren van verpakkingen van hygiëne- en beautyproducten.

9 reacties

  • Benny Bertrant

    4 jaar geleden
    Begin zelf met recycleren: doe tenminste de nietjes uit de boekskes vooraleer die bij het papier te werpen.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    En als we het sorteren nu eens moesten overlaten aan de specialisten, die nota bene er heel veel aan verdienen. Dan kunnen ze werkvolk aannemen en de werklozen naar beneden brengen. Maar dan zouden de heren wel een beetje minder moeten willen hebben, anders gaat dat niet. En wij zouden dan minder fouten maken, geweldig toch.
  • Hans De Dobbelaere

    4 jaar geleden
    Bericht aan de overheid en de producenten: Zet op ALLE verpakkingen al een symbool in welke zak de verpakking hoort. Ik lees in bovenstaand artikel en hoor in mijn omgeving dat inderdaad ongeveer de helft van de mensen niet weet hoe ze moeten sorteren. Wat met zakjes chips, tubes tandpasta, enzovoorts...
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    4 jaar geleden
    Graag antwoord op de vraag: wat doen we met glazen flesjes die een mechanisch pompje hebben in plastiek met een veermechanisme vanbinnen. Wat doe je ermee? Alles uiteenhalen? De veer van het hendeltje demonteren en bij de metalen zetten?
  • Martine Esprit

    4 jaar geleden
    Zet op de verpakking een recyclagebol : blauw pmd, wit vuilzak, rood, kga, groen glasbak enz...dit overal ter wereld hetzelfde kleur,opgelost !