Britse miss moet kroontje afgeven na ‘ontoelaatbare’ uitspraken over de Black Lives Matter-beweging.
Volledig scherm
Britse miss moet kroontje afgeven na ‘ontoelaatbare’ uitspraken over de Black Lives Matter-beweging. © Instagram/Facebook - Fotomontage HLN

Britse Miss moet kroontje afgeven na ‘ontoelaatbare’ uitlatingen over Black Lives Matter

ShowbizzDe 23-jarige Jasmine Archer-Jones uit Chester, ten zuiden van Liverpool, die vorig jaar gekroond werd tot Miss Swimsuit UK en nu in Texas woont, moet haar kroontje afgeven na een omstreden bericht op Facebook. Daarin schreef ze onder meer dat George Floyd, die om het leven kwam tijdens zijn arrestatie, “niet onschuldig” was en dat er “vorig jaar meer ongewapende blanken stierven dan zwarten”. De organisatie achter de missverkiezing is verontwaardigd en heeft intussen elk spoor naar hun winnares gewist.

42 reacties

  • Erwin Lambrechts

    4 jaar geleden
    Er zou als protest geen enkele kandidaat mogen komen volgend jaar dan zitten ze met en groot probleem
  • Frank Van den Eynde

    4 jaar geleden
    Er zouden best ook een paar vlaamse politiekers hun zitje afstaan. Dat ik voor hen moet betalen is erg genoeg
  • Gerda B

    4 jaar geleden
    Blijkbaar als miss mag je geen eigen mening hebben. Hypocrisie is echt toch nog zeer hoog in deze wereld.
  • Albert Hendrix

    4 jaar geleden
    De waarheid mag niet gezegd worden maar moet verdraaid worden dat het zeker niet in het nadeel is ,gaan we de weg op van China dat er mensen verdwijnen omdat ze waarheid vertelden.Er moet een einde komen aan dit fenomeen ;er bestaat nog altijd zoiets als vrije meningsuiting .
  • Bart Lauwers

    4 jaar geleden
    Tja, de miss zegt wat velen denken, maar zoals al een tijdje bezig is : een kleine minderheid bepaalt wat we nog mogen zeggen en denken. Ze roepen om gelijkheid en recht op vrije meningsuiting maar enkel als die mening past in hun kraam, anders ben je lomp, racistisch of wat dan ook ... Onlangs zei iemand me : er lopen tegenwoordig meer gekken vrij dan er vast zitten ... ik geloof steeds meer en het ergste is : zij krijgen nog gehoor ook !