"Politie-inspecteurs verdienen 2.030 euro te weinig"

Volgens de politievakbonden verdienen tienduizenden politieagenten al jaren te weinig in vergelijking met andere ambtenaren in een vergelijkbare loonklasse. Dat staat in Het Laatste Nieuws. Specialisten van het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) berekenen nu of de cijfers van de vakbonden kloppen.

De bonden berekenden dat inspecteurs elk jaar 2.030 euro minder verdienen dan gewone ambtenaren.

"Met de politiehervorming werd beloofd dat onze loonschalen de evolutie van het openbaar ambt zouden volgen. Wij hebben vastgesteld dat in 2014 nieuwe loonschalen verschenen voor de ambtenaren en de schalen van de politie hebben die niet gevolgd", zegt Vincent Houssin van politievakbond VSOA. "Met andere woorden: de loonschalen van de openbaar ambtenaren hebben de loonschalen van de politie voorbijgestoken."

"In welke andere sector verdienen werknemers vandaag nog exact hetzelfde als vijftien jaar geleden? Ik kan er geen bedenken", klinkt de verzuchting van Carlo Medo van NSPV.

De bonden vragen nu dat de loonschalen van de politie worden opgetrokken.

Jambon laat onderzoeken

Specialisten onderzoeken op vraag van minister Jambon de gegevens van de vakbonden. "We kunnen nog niet zeggen of hun cijfers juist zijn en het ongenoegen van de vakbonden terecht is", zegt zijn woordvoerder Olivier Van Raemdonck.

"Of het verschil rechtgetrokken zal worden als het juist is? Eerst moeten we weten hoe het precies in elkaar zit. Daarna komen we daar zeker op terug met de vakbonden."

Meest gelezen