Kleurrijk erfstuk dat op de kast staat blijkt veel meer waard dan gedacht

© vtm

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mooi of niet, tijdens VTM-programma ‘Rijker Dan Je Denkt’ gisteren kreeg het Aalbeekse gezin Fabry te horen dat een geërfd 3D-schilderij 50.000 euro waard is.

Joerie Dewagenaere

Annelies Fabry (29) sleurde haar vader Jan mee naar de opnames van het VTM-programma Rijker dan je denkt dat gisteren werd uitgezonden op tv. Niet om met kunst te leuren, maar om het nagelnieuwe gebouw van Barco in Kortrijk te bezichtigen. Daar werden de opnames gemaakt.

Om toch niet met lege handen toe te komen, gristen ze het kunstwerk mee dat al enkele jaren bij hen thuis op de kast stond te pronken. Een kleurrijk 3D-schilderij uit 1932 van de Armeense kunstenaar Ervand Kotchar. “Doordat er roestvlekken op zaten en de kleuren al wat vervaagd waren, dacht ik niet dat het nog iets waard zou zijn”, zegt Kortrijkzaan Jan.

“De eerste keer werd het geschat op zo’n 1.500 euro. Mijn broer Luc meende dat het wel eens 30.000 euro waard kon zijn, maar hij is niet echt een kunstkenner. Ik had het gevoel dat de expert van VTM het nog nooit gezien had. Groot was dan ook mijn verbazing dat hij de waarde ervan op 50.000 euro schatte.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen