Voor de ene handelaar wel 2.000 euro hinderpremie, voor de andere niet

© jve

© jve

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een ‘hinderpremie’ van 2.000 euro: daar kunnen handelaars binnen een werfzone vanaf deze zomer automatisch op rekenen, ook als ze open blijven. In Blankenberge komt de premie er middenin de heraanleg van de centrumstraten. Sommige handelaars hebben ‘geluk’ dat hun straat nog aan de beurt komt, anderen hebben brute pech. “Dat bedrag alle verlies compenseren? Nooit.”

Junior Verbeeke

Vanaf september vangt de laatste fase van de heraanleg van de centrumstraten aan. Dan worden het Leopold III-plein, de trambedding en de aanpalende straat aangepakt. In taverne Gentleman weet men nu al dat het geen makkelijke maanden worden. De hinderpremie is bijgevolg meer dan welkom, maar zal nauwelijks het verschil maken.

“Toen de straat enkele jaren heraangelegd werd, halveerde onze omzet”, vertelt uitbaatster Anneke Dejaeghere. “Ik weet dat we toen in aanmerking kwamen voor bepaalde subsidies, maar die golden in het geval dat we sloten. En dat is nu eenmaal geen optie, want dan komt er helemaal niets binnen.”

De 2.000 euro waar Anneke deze zomer voor in aanmerking komt is welkom, maar zal het grote verschil niet maken. “Als de werken voor je deur meer dan vier maanden duren, zal dat bedrag de verloren inkomsten niet vergoeden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen