AP
Volledig scherm
© AP

Lijst met oranje zones breidt opnieuw uit: ook voor Catalonië en Aragon geldt nu “verhoogde waakzaamheid”

Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Belgen nogmaals aangepast: vanaf nu zijn Catalonië en Aragón, de Spaanse regio vlak bij Catalonië, oranje zones. “Dat geldt zowel voor vertrekkende als voor terugkerende Belgen”, aldus Karl Lagatie, woordvoerder van Buitenlandse Zaken. 

30 reacties

  • Roger Wellens

    4 jaar geleden
    Belgie is bloedrood, wereldrecordhouder van het aantal sterfgevallen per aantal inwoners. Dus wegwezen hier.
  • Daniel Cuypers

    4 jaar geleden
    Schaf oranje zone af, is vlees noch vis, zorgt alleen maar voor verwarring en toename van het aantal besmettingen. Onder druk van de toeristische sector worden echter door de allesbehalve doortastende overheid halfslachtige maatregelen getroffen die met graagte door verwoede reizigers zo breed mogelijk worden geïnterpreteerd met alle gevolgen vandien.
  • Stephan De Keersmaeker

    4 jaar geleden
    Terug in uw kot, lockdown, in Belgie blijven...het heeft allemaal geen bal opgebracht. Ze zouden beter eerlijk zijn en toegeven dat je dit niet kan tegenhouden. Dus wen er maar aan het zal nog vele keren terugkomen tot er een vaccin is. Nu ligt de economie op zijn gat en is het nog niet opgelost.
  • Jurgen Goeman

    4 jaar geleden
    Vele mensen denken precies dat je het virus alleen kunt krijgen door naar het buitenlznd te reizen net alsof je het niet kunt oplopen op overvolle dijken of winkelstraten Ze vergeten blijkbaar dat Belgie in de top 3 staat van overlijdens maar ja onze ministers doen er alles aan om.mensen bang te maken en een schuldgevoel aan te praten En nu me klaarmaken om.mijn vliegtuig te halen ze Doei
  • Marc Van Den Berghe

    4 jaar geleden
    Wat lees ik hier veel commentaren van zagemensen. In België voel ik mij echt niet veilig en neen we gaan het niet meebrengen het is hier veel erger dan bv Spanje.