Van links naar rechts: de familie Knowles-Carter, de Trump-clan en de Kardashian-Wests.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: de familie Knowles-Carter, de Trump-clan en de Kardashian-Wests. © Getty - Fotomontage HLN

Hoezo, Britse royals rijkste dynastie? Deze beroemde families doen het fortuin van de Queen en co verbleken

CelebritiesDe Britse royals hebben alles waar velen van dromen: een bloeiende carrière, een leven vol glitter en glamour, én vooral meer dan genoeg geld op de rekening. En toch blijkt uit nieuw onderzoek dat koningin Elizabeth en prins Philip met hun geschat vermogen van ruim 560 miljoen euro verre van de rijkste familie ter wereld zijn. Van het fortuin van 747 miljoen euro van Jennifer Lopez en Alex Rodriguez tot Salma Hayek en Francois Pinaults vermogen van 6,3 miljard euro: deze beroemde families overtreffen de rijkdom van de Britse royals.

6 reacties

  • Jurgen Latet

    4 jaar geleden
    De koningin van Engeland is zo rijk als de zee diep is alleen de juwelen zijn onbetaalbaar kan geen mens een prijs op plakken.
  • Robby Reuten

    4 jaar geleden
    Klopt geen bal van! Royals vermogen is een veelvoud ervan en dan zwijgen we nog over alle trusten etc...
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    Rijk worden moet kunnen. Als het echter gebeurt zonder je bijdrage aan de maatschappij te leveren, gaat het om ordinaire diefstal. De belastingswetten die speciaal voor rijken gemaakt worden en de belastingontwijkingen creëren veel ongelijkheid en oneerlijkheid. Dergelijke families eenmalig een vermogensbelasting opleggen van 90% zou best mogelijk moeten zijn. En dat is niet teveel: ze houden nog altijd een fortuin over.
  • Linda D'Haese

    4 jaar geleden
    Hebben ze dan ook rekening gehouden met de kastelen van de Queen en andere eigendommen en die andere rijken werken er iedere dag voor en zij doet niks en al haar personeel, reizen, onderhoud aan haar eigendom word door de belasting betalers ook nog eens betaald
  • Geert Van de Moortele

    4 jaar geleden
    Rijkdom is niet alléén geld.Zo'n kroontje van Elisabeth is een fortuin waard.Ook één van de reddingssloepen van de Titanic is in eigendom van de queen net zoals een exclusieve postzegelcollectie.