BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Dit moeten we nú doen om tweede golf in te dijken: expert Pierre Van Damme geeft 4 concrete tips

Covid-19 lijkt ons nog maar eens in snelheid te pakken: de tweede golf is in aantocht en we zijn niet voldoende voorbereid. Wat moeten we doen om te vermijden dat de golf een tsunami wordt? In het Vlaamse parlement kwam expert Pierre Van Damme (UAntwerpen) met vier zeer concrete tips. “Die moeten we nú uitvoeren om het tij te keren.”

99 reacties

  • Regine De Brouwer

    4 jaar geleden
    Virologen hun eigen werk laten doen ipv zich te moeien met politiek maar de politiek gebruiken om in heel het land dezelfde wetten te maken dan overal een ander ...Mensen weten gewoon niet meer wat ze mogen en wat niet ..en grenzen sluiten ..
  • johannes van Wetten

    4 jaar geleden
    Hier nog 1 tip als reactie, de wekelijkse 100den afvalcontainers die door de ophaaldiensten vast genomen worden met handschoenen, ook waar besmettingen van de handgrepen tussen kunnen zitten, pas hiervoor op, want (dit virus kan uren overleven op dit kunststof), gebruik ontsmettingsdoekjes, en of tuinhandschoenen, en vooral je handen grondig wassen !!
  • Jozef Vermeiren

    4 jaar geleden
    In Nederland dragen ze in de winkels geen mondmaskers, en er zijn weinig besmettingen! Hier is het beter dat ze gedragen worden, want de mensen komen veel te dicht bij elkaar!
  • Dries De Preter

    4 jaar geleden
    Nog een vijfde tip: ALLE experten, virologen en politici die op tv komen, moéten daar een mondmasker op hebben. Zijn ze onvoldoende verstaanbaar? Geen erg: dan geen live, maar vooraf opnemen en ondertitelen.
  • Patrick Weyers

    4 jaar geleden
    Veel strenger optreden en directe straffen tegen alle overtreders zou al zorgen voor een betere handhaving. Geen medelijden, geen excuses, en zeker geen onderscheid in behandeling voor de diverse bevolkingsgroepen.