© VRT

‘Thuis’ neemt afscheid van publiekslieveling

Er verdwijnt opnieuw een vast personage uit ‘Thuis’. Toon Vrancken, gespeeld door Bill Barberis, verlaat de populaire Eén-soap. Dat maakt de VRT vandaag bekend in een persbericht. “Ik wil het liefst van al springen in het duister, en zien waar ik land.”

inke

Bill Barberis (vandaag 35) nam dinsdag al afscheid van de set en van de collega’s van Thuis. Hij blijft nog wel een tijdje te zien op het scherm.

Sinds oktober 2013 speelde Barberis de rol van Toon Vrancken, één van de medewerkers van klusjesbedrijf De Kabouters. Hij zorgde er met zijn pesterijen onder andere voor dat Frank in een coma belandde, maar de twee groeiden uiteindelijk toch naar elkaar toe. Ook op liefdesvlak liet Toon zich vaak opmerken. Zo beleefde hij een onenightstand met Jana en een onschuldige flirt met Judith. Barberis groeide vooral uit tot dé publiekslieveling en dé hunk van de tv-soap.

Vleugels uitslaan

“Wij gaan Bill erg missen - net als de Thuis-kijkers, daar ben ik zeker van”, zegt producer Hans Roggen. “Bill was een erg fijne en enthousiaste collega om mee samen te werken. Hij gaf een tijdje geleden aan dat hij, nog meer dan voorheen, graag actiever wilde zijn op andere sets en daarom Thuis wilde verlaten.”

“Een acteur die zijn vleugels wil uitslaan, moet je niet tegenhouden maar net kansen geven. Hoe de verhaallijn van Toon zal verlopen en wanneer precies hij zal vertrekken, kunnen wij uiteraard nog niet meegeven. Dat ontdekken de kijkers in de dagelijkse afleveringen op Eén.”

© VRT

Geen collega’s, maar vrienden

“Ik heb mijn periode bij Thuis nooit als werk beleefd”, zegt Barberis zelf. “De lat lag hoog en het tempo was soms onverbiddelijk, maar het was altijd een speeltuin waar ik mijn ei kwijt kon, waar ik bijleerde, waar ik me rot amuseerde. Geen bazen of collega’s, maar vrienden. Sommigen van hen zelfs, ik mag dat zeggen, voor het leven.”

“De afgelopen drie jaren zijn voorbij gevlogen. Het was een beetje als op een trein stappen zonder te weten waar naartoe, meegevoerd worden op avontuur en de tijd vergeten. En nu is het tijd om even uit te stappen voor het landschap, voor de zuurstof en, misschien, voor een volgende trein. Wat na Thuis? De toekomst wijst het uit. Ik wil het liefst van al springen in het duister, en zien waar ik land. Dan kan je niet anders dan in het moment te leven en je hart te volgen.”

Binnenkort is Bill Barberis alvast te zien in zijn eerste filmrol, in Allemaal Familie, een romantische komedie met ook Nathalie Meskens en Wouter Hendrickx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER