Wat een pech: gezin verliest tweede wagen na aanrijding voor woning

© mco

© nvp

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een jonge bestuurder uit Knesselare veroorzaakte maandagavond een ravage in de Hoekestraat in Knesselare. Hij ging uit de bocht en knalde frontaal tegen een geparkeerde wagen. Voor het gezin dat iets verderop woont, is het al de tweede wagen in een half jaar tijd die voor hun deur in de prak wordt gereden.

Matthias Colpaert en Nancy Van Parys

Daphne De Smul (23) uit Knesselare werd maandagavond rond 22.30 uur gewekt door haar moeder Sandra. Die had een gigantische knal gehoord vlak voor hun deur in de Hoekestraat. “Mijn moeder vertelde dat iemand tegen mijn wagen was gereden. Ik dacht nog niet onmiddellijk aan het ergste, maar toen ik uit het huis stapte, zag ik dat de hele voorzijde van mijn wagen naar de vaantjes was”, zegt Daphne, die nog altijd onder de indruk is van de gebeurtenissen.

Spaargeld

“Mijn wagen stond in een bocht geparkeerd op een vrij brede parkeerstrook. Maar die bestuurder miste zijn bocht compleet en kwam zo aan de andere kant van de weg terecht om vervolgens frontaal op mijn Volkswagen Polo te knallen.” Daphne heeft de wagen zo'n drietal jaar. “Al mijn spaargeld zit in die auto, de verzekering zal wel iets vergoeden, maar eerst moet het onderzoek naar het ongeval volledig worden afgerond.” De bestuurder van de wagen, een jonge twintiger uit Knesselare, kwam er met een bloedneus vanaf, maar was wel zwaar onder de indruk van de feiten.

Passagier op de loop

“Eerst reageerde ik bijzonder boos op die jongen omdat ik danig onder de indruk was van de schade aan mijn auto. Maar toen hij in de ambulance stapte, heb ik hem wel succes gewenst.” Na het ongeval ging de passagier van de man wel op de loop. De politie van de zone Aalter-Knesselare had zijn identiteit en kon de jongeman opsporen.

Voor Daphne en haar gezin is het de tweede keer in korte tijd dat ze een wagen in de prak zien gereden worden. Eind mei van vorig jaar reed een jonge bestuurder tegen de geparkeerde wagen van moeder Sandra. Nadien ramde hij nog een brievenbus en belandde hij in een voortuin iets verderop.

Tegen gevel

“Mijn moeder stond toen op een iets smallere parkeerstrook. Daarom dat ik mij altijd iets verder parkeer op de bredere strook. Maar dat mocht helaas ook niet baten”, zucht Daphne.

“Toen we hier nog niet woonden, reed er ook al eens een wagen tegen de gevel van onze woning. Misschien moet er toch eens iets gedaan worden aan de verkeersveiligheid in deze bocht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen