Yves Rausch
Volledig scherm
Yves Rausch © DPA/EPA

‘Woud-Rambo’ na dagenlange klopjacht gevat: hij werd aangetroffen in struik met vier wapens, bijl en brief

Yves Rausch (31), die sinds zondag onvindbaar was nadat hij vier agenten had ontwapend en vervolgens in het bos vluchtte nabij het Duitse Oppenau, is gevat. De man werd op 2,5 kilometer van het centrum van het stadje opgepakt. Ook de vier dienstwapens die hij had buitgemaakt, zijn veiliggesteld. De man raakte lichtgewond bij de arrestatie. Een postbode zou de cruciale tip hebben gegeven. Vandaag had de politie nog aangekondigd dat ze het geweer van schouder zou veranderen en de ‘Woud-Rambo’ een aanbod zou doen.

14 reacties

  • Dirk Bos

    4 jaar geleden
    Sinds wanneer oordeelt de politie over een straf, of doet daar uitspraken over? Ik meen tot nader order nog altijd dat dit een justitiële bevoegdheid is. Of is dat in Duitsland anders? Ach, die flikken, leer ze mij niet kennen ...
  • percy colman

    4 jaar geleden
    1500 man voor iemand dat geen echte misdadiger is terwijl de echte met de vingers in de neus rondlopen
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Niet echt gevaarlijk maar met "uitgebreid strafblad" ben daar toch niet zo zeker van. Van deze man hebben we het laatste nog niet gezien vrees ik. Hij bedreigde wel mensen met dodelijke wapens he. Welk normaal mens doet nu zo iets.
  • jos segers

    4 jaar geleden
    De politie in bezit van speurhonden, helikopters, 1500 ervaren agenten en hoogtechnologische apparatuur zoals warmtecamera ed. en nog duurt het dagen vooraleer ze een levende persoon kunnen terug vinden. Stel me hier toch vragen bij?
  • Stefan Darin

    4 jaar geleden
    @nadine Nadine Martin. Inderdaad, vooral de ingezette politieagenten en hun families. Heb er geen ervaring mee, maar veronderstel hun gevoelens in die bossen niet wetend waar het gevaar kan schuilen. En of mijn man of papa terug thuiskomt vannacht