Paul Magnette en Bart De Wever.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette en Bart De Wever. © Stefaan Temmerman/Tim Coppens

ANALYSE. “Alles hangt af van dé vraag van de voorbije 419 dagen: kunnen PS en N-VA samen besturen?”

Het parlementaire jaar is afgesloten, de Kamer gaat anderhalve maand, te lang, met vakantie. Het was een vreselijk jaar. Enkel de vorming van een volwaardige regering kan vermijden dat ook het nieuwe politieke jaar weer fout loopt. Hoewel de omschrijving plat gebruikt is, mag de afgelopen week wat de formatie betreft ‘cruciaal’ genoemd worden. Niet zozeer door het uitstel van de versoepeling van de abortuswet. Dat uitstel maakt een minder offensieve versoepeling mogelijk, met meer evenwicht en draagvlak. Deze week was cruciaal omdat de PS terug aan boord kwam. Dinsdag maakte voorzitter Paul Magnette de opening. Om verschillende redenen.

29 reacties

  • Rik Libot

    4 jaar geleden
    Anti N-VA is gelijk aan anti Vlaams. Als dit lukt zijn we weer een stap vooruit. Het ontgaat hier veel simpele zielen dat N-VA tot de volgende verkiezingen nog steeds de grootste partij is in Vlaanderen. Het is de enige partij die de begroting terug in orde zal krijgen. Die dommerikken stemmen liever tegen hun eigen volk.
  • Fred Gillis

    4 jaar geleden
    Als de NVA met de PS in zee gaat gaan ze massaal kiezers verliezen
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    water en vuur samen deze die willen uitdelen wat we niet hebben en andere die wil besparen maar zelf nooit genoeg hebben de politiekers zelf nva nog nooit 1eurocent daar op bespaard dat ze samen eerste besparing ronde afspreken voor alle politiek in Belgie van 30% en Belgie zal beter bestuurd worden
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Nva is geen regeringspartij. Zij lieten de vorige federale regering in de steek omdat hun eigen minister de begroting tot (toen..) ongekende hoogte liet ontsporen. Daardoor laten zij het land nu al meer dan een jaar in chaos. Nva was beter in de oppositie gebleven, lekker schieten op alles en iedereen en ambras maken.
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Als PS/SPA met met NVA samen gaat dan gaat regeren zal extreem rechts/links hier garen op spinnen.