©  RR

Politiezone Heist verliest opnieuw collega-viervoeter

Heist-op-den-Berg -

Politiehond Huerva, die jarenlang actief was voor politiezone Heist, is overleden. Het korps reageert aangeslagen.

Bert Provoost

“Met veel droefheid hebben wij afscheid moeten nemen van Huerva, onze trouwe diensthond die nu twee jaar met pensioen was. Huerva was elf jaar lang onze trouwe collega. Bedankt voor alles, rust zacht, topper”, zo bericht de politiezone aangeslagen.

 ©  RR

Huerva vormde als patrouillehond een duo met inspecteur Herman Peeters, die al bijna 25 jaar als hondenbegeleider actief is bij de politie. Huerva patrouilleerde geregeld in Heist-op-den-Berg, maar ook bij grote evenementen buiten de gemeente werd hij ingezet. Na de dienst nam Herman Huerva altijd mee naar huis, waar hij voor hem zorgde.

Kwaaltjes

“Diensthonden kunnen ingezet worden om te bijten of om mensen uiteen te drijven. Ook preventief werk hoort bij het takenpakket. De dieren moeten dus sociaal zijn”, zei inspecteur Peeters in een interview met onze krant twee maanden geleden. “Ze zorgen ook voor een hogere aanspreekbaarheid: de honden kunnen prima ijsbrekers zijn.”

Hij zag ook al aankomen dat Huerva niet lang meer zou leven. “Mijn gepensioneerde diensthond Huerva begint kwaaltjes te krijgen. Natuurlijk doet het pijn als je een hond verliest, maar het is wel aangenaam om te ervaren dat er zo veel mensen meeleven.”

 ©  RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER