De Franse president Emmanuel Macron en Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron en Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad. © REUTERS

EU-top: Charles Michel hervat onderhandelingen relanceplan 'en petit comité' en doet nieuwe compromisvoorstellen

CoronacrisisDe Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben in Brussel de onderhandelingen over een grootschalig relanceplan en een nieuwe meerjarenbegroting hervat. Voorzitter Charles Michel heeft voor aanvang van de vergadering een minitop belegd om nieuwe wegen naar een akkoord te verkennen en schotelde de staatshoofden en regeringsleiders twee nieuwe compromisvoorstellen voor. België zou opnieuw uitzicht krijgen op een groter aandeel aan douanerechten.

13 reacties

  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Volgens het Nederlandse NPO-nieuws is ook Frankrijk één van de zuidelijke landen die voor subsidies zijn.
  • leppens victor

    4 jaar geleden
    Beste mr.Mathijs,hebben uw vriendjes er al eens aan gedacht hun hobby niet door de gemeenschap te laten financieren,en eerst eens eerlijke arbeid te verrichten om brood op de plank te brengen. mvg.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Met noodzakelijke hervormingen bedoelt Rutte het neoliberale model. Die wil dus de EU gebruiken om de lidstaten een bepaalde ideologie en neoliberaal economisch model op te leggen. Los van hoe de burgers in een land gekozen hebben.
  • JACQUES MATHIJS

    4 jaar geleden
    Boeren zijn er altijd bij als het op subsidies aankomt. Wanneer gaat men eens denken aan de cultuursectoren, kunstenaars, filmmakers, geluidsmensen, freelancers enz. enz. Zij zijn nog steeds zeer zwaar getroffen door de corona en de politici ligt er niet van wakker. Die mensen liggen al 6 maanden wakker over hoe zij de eindjes aan elkaar moeten knopen. Voor de Europese politici is dit trouwens een "ver van mijn bed show". Maar binnenkort heeft men ook geen enkele show meer.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Charles is het gewoon te onderhandelen over méér geld voor landen die het niet zo nauw nemen met schulden en die erop los leven als God in Frankrijk. Klungelen is ook iets bekent voor hem, dit heeft hij jaren in Belgie ook gedaan. Voor mij en vele anderen mag Europa verdwijnen in het niets, samen met al die poenpakkers daar.