©  Peter Hilz

127 nieuwe besmettingen in Nederland: hoogste aantal in een maand tijd

In één dag tijd is het aantal gemelde nieuwe besmettingen met het coronavirus in Nederland met 127 toegenomen.

Dit is het hoogste aantal mensen dat positief getest is in een maand tijd. De meeste positief geteste mensen zijn gemeld in Den Haag (15) en Rotterdam (10). Ook het Zeeuwse Goes springt er met 9 besmettingen uit. 

In de coronahoofdstad van Zeeland, die 27.000 inwoners telt, zijn omgerekend naar inwonertal de meeste personen positief getest. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

LEES OOK. Tweede golf is een feit, maar nog altijd helft van Limburg coronavrij

Het is precies een maand geleden dat er in Nederland meer besmettingen waren. Het RIVM meldde op 18 juni dat het ging om 132 positief geteste personen. Dit is nog altijd veel minder dan het aantal besmettingen tussen eind maart en half april. Met 1.335 besmettingen gaat 10 april vooralsnog de geschiedenisboeken in als de dag waarop er in Nederland het grootste aantal mensen positief getest werd op het nieuwe coronavirus.

6.136 doden

Het officiële sterftecijfer is nu 6.136 sterfgevallen. Dat aantal is door correcties van eerdere gedane meldingen twee gedaald. In totaal belandden 11.895 mensen in het ziekenhuis, bij wie is vastgesteld dat COVID-19 de oorzaak was. Dat is één persoon meer dan gisteren.

De werkelijke aantallen liggen vermoedelijk hoger. Sinds 1 juni mogen mensen zich al bij een verkoudheidje of niezen laten testen, maar uit onderzoek blijkt dat Nederlanders laks zijn met testen. Slechts 12 procent van de Nederlanders gaf in een onderzoek van het RIVM aan zich te laten testen bij klachten.

Gedurende de hele epidemie zijn er in totaal 51.581 Nederlanders positief getest.

OVERZICHT. De tweede golf is begonnen: ook in deze landen wint het coronavirus fors aan kracht

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer