Minister Koen Geens arriveert aan het Egmontpaleis.
Volledig scherm
Minister Koen Geens arriveert aan het Egmontpaleis. © BELGA

Ministers raden reizen af, maar durven het niet te verbieden: "Als je nog geen reis geboekt hebt, vertrek dan niet”

Er worden geen nieuwe maatregelen getroffen om het stijgend aantal besmettingen tegen te gaan. Wel zou er worden ingezet op het beter naleven van de maatregelen. Dat werd beslist op het Overlegcomité vanochtend. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem doet een oproep om vakantie in eigen land door te brengen, maar premier Sophie Wilmès stelt voor “dat we bij de officiële communicatie blijven”. 

97 reacties

  • jozsef nagy

    4 jaar geleden
    Ik zit in Hongarije en voel me veel veiliger hier, 13 besmettingen per dag en tot nu toe 596 doden en 4000 besmettingen. Reken maar uit.
  • Gratienne D´Hondt

    4 jaar geleden
    Je bent beter af in buitenland veeel veiliger en zijn die mensen hoor die virus terug meebrengen Kijk maar eebs goed rond hier en naar de kust En bubbels zijn ook steeds groter en cafe bezoeken zonder hun aan regels te houden nee de boetes zijn hier zeker niet hoog genoeg
  • j hendrickx

    4 jaar geleden
    Ze kunnen niet verbieden want ze gaan zelf graag op vakantie
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Diegenen die reeds geboekt hebben, mogen risico lopen. De anderen niet. Wat een consequente beslissing (raadgeving) weer, hahahahahaaaaaa. Misschien moeten we het coronavirus 'sterk aanraden' de vakantiegangers niet te besmetten?
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Als ze het opnieuw gaan verbieden, gaat de hele toeristische sector failliet. Het kan geen kwaad om na te denken over de impact van je beslissingen en om af te wegen of het sop de kolen wel waard is.