Overlegcomité benadrukt belang van de ‘zes gouden regels’. We zetten ze nog eens op een rij

In de straten van Blankenberge staan waarschuwingsborden om de nodige afstand te bewaren. ©  jve

De coronacijfers gaan al enige dagen de verkeerde kant op. Het Overlegcomité dat zondagvoormiddag bij elkaar kwam, heeft beslist om voorlopig geen strengere maatregelen af te kondigen. Wel zal er strenger gecontroleerd worden op het naleven van de huidige maatregelen. De regering vraag iedereen met aandrang om de zes ‘gouden regels’ tegen corona na te leven. We zetten ze nog even op een rijtje.

  • Respecteer de hygiëneregels.Die blijven essentieel om het virus in te dijken. Handen wassen en nauwe contacten zoveel mogelijk beperken. Iemand begroeten met een kus of een hand wordt afgeraden.
  • Doe uw activiteiten het liefst buiten.Want daar is het risico op besmetting kleiner. Als dat niet kan, zorg er dan voor dat de ruimte voldoende geventileerd wordt.
  • Neem extra voorzorgsmaatregelen bij mensen die in de risicogroep zitten.Houd zeker afstand van ouderen of mensen die al medische klachten hebben. Zij zijn minder weerbaar indien ze besmet geraken.
  • Respecteer de veiligheidsafstand.Social distancing blijft àltijd van toepassing. Behalve voor mensen uit hetzelfde huishouden, kinderen jonger dan twaalf onder elkaar en mensen uit de bubbel.
  • Blijf in uw ‘sociale bubbel’ van 15 personen.“U kunt nauwere contacten hebben met 15 verschillende personen per week, buiten uw huisgenoten. Dit is uw persoonlijke uitgebreide bubbel.” Het is belangrijk dat aantal te respecteren, zo kan er bij een besmetting sneller gereageerd worden en is het meteen duidelijk wie gecontacteerd moet worden.
  • En als u iets in groep doet, beperk die dan ook tot 15 personen. Tenslotte: “Als u iets in groep doet, mag die groep niet groter zijn dan 15 personen, kinderen inbegrepen. Dit is geldt zowel voor bezoek bij u thuis als buitenshuis, zoals in het park of op restaurant.”

LEES OOK. Dit zijn de conclusies na de vergadering van het Overlegcomité

bekijk ook

Dokter bewijst met simpele test dat mondmasker geen zuurstoftekort veroorzaakt: “Wees niet zelfzuchtig”

Daarom blijf je beter “in uw kot”: zo snel verspreidt het coronavirus zich

Mannen vatbaarder voor een virus en wel hierom

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen