Professor Erika Vlieghe, diensthoofd infectieziekten aan het UZ Antwerpen.
Volledig scherm
Professor Erika Vlieghe, diensthoofd infectieziekten aan het UZ Antwerpen. © BELGA

Erika Vlieghe: “In de diepte werken, is soms beter dan spectaculaire maatregelen nemen”

Dat het Overlegcomité vandaag besliste om voorlopig nog niet over te gaan tot een verstrenging van de coronamaatregelen, wil niet zeggen dat er achter de schermen geen vooruitgang wordt geboekt. Dat zegt professor Erika Vlieghe, diensthoofd infectieziekten aan het UZ Antwerpen en voorzitster van de expertengroep GEES. "Het lijken misschien geen spectaculaire maatregelen", zo zegt Vlieghe, "maar soms is in de diepte werken veel beter".

10 reacties

  • Pierre Vanden Meersschaut

    4 jaar geleden
    Wat mij in de eerste plaats opvalt is hoeveel mensen over de aanpak van deze crisis moeten beslissen, en ook dat het politiekers zijn die het laatste woord hebben. Hoe kunnen we dan in godsnaam verwachten dat er krachtdadig en doeltreffend opgetreden wordt.
  • patrick feyen

    4 jaar geleden
    oh maar dat zijn allemaal brave jongens, je gaat die toch niet discrimineren zeker? Durf eens een kat een kat noemen en niet eeuwig rond de pot draaien omdat het politiek correct is!
  • Jan Schrauwen

    4 jaar geleden
    Iets terug draaien lijkt bijzonder moeilijk te zijn. Maak betere afspraken van bij de start van de versoepeling. Je zou kunnen zeggen : het gemiddelde is nu al een hele tijd stabiel, indien dit zou stijgen tot een concreet niveau dan moeten we terug draaien volgens principe last in first out. De motivatie om het dan goed te doen is dan veel groter dan nu, dan heb je tenminste een stok achter de deur, anders zal dit nooit werken.
  • Michel Oyen

    4 jaar geleden
    Die gemeenschappen doen gewoon wat ze willen , vooral de jonge generatie is hier koploper. Zelf heb ik met een oud compel mijnwerker gesproken over Covid. Hij was even bezorgd als ik. Hij hield zich ook aan de regels. Maar wist ook dat niet iedereen niet zo denkt. Een mogelijke oplossing is strenger controleren en optreden. Wij weten hier in Limburg wel echt waar de concentraties zitten.
  • Michel Oyen

    4 jaar geleden
    Niet als de rehering alles voor zich uit schuift