Direct naar artikelinhoud
Coronacrisis

Illegaal feest met 160 aanwezigen ontdekt in Overijse

Beeld ter illustratie.Beeld BELGA

In Overijse heeft de politie afgelopen nacht een illegaal feest ontdekt en stilgelegd. Daarop waren 160 personen aanwezig, van wie er een deel te diep in het glas had gekeken om meteen te kunnen vertrekken. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door burgemeester Inge Lenseclaes van Overijse. ‘De identiteit van alle aanwezigen is genoteerd en we bekijken nu met het parket wat de volgende stappen zijn’, zegt de burgemeester.

en

Het feest vond plaats op een veld op de grens tussen Overijse en Huldenberg dat niet met de auto bereikbaar is. Heel wat feestvierders hadden hun wagens daarom in de omliggende straten en wijken geparkeerd en gingen te voet verder. Dat wekte de argwaan van de omwonenden en de politie, die ook een aantal oproepen kreeg voor geluidsoverlast.

“De politie is dan op onderzoek gegaan en is op dat feest gestoten”, zegt burgemeester Lenseclaes. “Het was georganiseerd door de zoon van de eigenaar van het veld, die ook een oproep had gelanceerd voor het feest. Onze politie heeft dan versterking gevraagd van de federale politie om de identiteit van alle aanwezigen te noteren. Een groot deel is meteen daarna vertrokken maar een aantal hadden al te veel gedronken en de politie vond het veiliger dat zij ter plekke bleven.”

De gemeente Overijse bekijkt nu samen met het parket Halle-Vilvoorde welke stappen er zullen ondernomen worden tegen de feestvierders en de organisatoren.

“Dit soort feesten is zelfs in niet-coronatijden niet toegelaten”, zegt de burgemeester. “In deze situatie kan het dus zeker niet. Wij waren ook helemaal niet op de hoogte dat dit georganiseerd werd. Als gemeente proberen we onze inwoners wel te stimuleren om kleine evenementen te organiseren, voor kleine groepen, en we begeleiden hen dan ook bij alle nodige maatregelen, maar wat hier gebeurd is, kan absoluut niet.”