© *

Te koop voor 300 miljoen euro: voormalige villa Leopold II

216.000 euro per vierkante meter of 300 miljoen euro voor de hele villa. Zoveel geld moet u neertellen als u Villa Les Cèdres wil kopen, het voormalige optrekje van koning Leopold II aan de Côte d’Azur. Dat zou van Villa Les Cèdres het duurste ‘huis’ ooit maken.

jvde

Daar zit de ligging zeker voor iets tussen, want het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat nabij Nice is een van de meest exclusieve locaties in Europa. De groten der aarde hebben er een verblijf. De nieuwe bewoners mogen onder anderen Paul Allen, de medeoprichter van softwaregigant Microsoft onder de buren rekenen.

Weet wel dat u een stukje onversneden stukje geschiedenis koopt. De villa werd in 1870 gebouwd en in 1904 gekocht door Leopold II om er zijn minnares Blanche Delacroix in onder te brengen. Onder zijn impuls transformeerde het landgoed in een paradijs met een botanische tuin van 14 hectare, 25 verwarmde serres en 20.000 plantensoorten, door de Franse overheid erkend als cultureel patrimonium. Een feestzaal, wintertuin, stallen en kapel maken het plaatje af.

Het landgoed kwam in 1922 in het bezit van Alexandre Marnier-Lapostolle, de uitvinder van Grand Marnier. Het bleef in handen van de familie tot begin dit jaar, toen de Italiaanse drankenfabrikant Campari Grand Marnier overnam. De topman van Campari maakt nu bekend dat het de villa voor een slordige 300 miljoen euro wil verkopen. En er zou al interesse zijn uit Noord-Amerika en het Midden-Oosten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer