'FC De Kampioenen - Kamer te huur'
Volledig scherm
'FC De Kampioenen - Kamer te huur' © VRT

VRT schrapt aflevering van ‘F.C. De Kampioenen’ wegens racisme

TVDe VRT heeft beslist om een aflevering van ‘F.C. De Kampioenen’ niet meer uit te zenden vanwege racisme. Oudere programma’s worden tegenwoordig gescreend, en volgens de zender past de aflevering niet meer in de tijdsgeest van vandaag. 

207 reacties

  • Jan Dockx

    4 jaar geleden
    Ik ben een kalme oude man, kwets niemand vrijwillig, geef aan iedereen die er om vraagt steun en raad en ja ook aan die laatste Afrikaanse kleurling aan de ingang van het Elisabethziekenhuis gaf ik vijftig euro. Maar alsjeblief, ga niet heel het verleden herschrijven want dan moeten onze kinderen binnen twintig jaar opnieuw alles gaan veranderen. Ik zou in een volgend leven ook zaken anders doen.
  • Peggie Van Audenhove

    4 jaar geleden
    En schrap dan gelijk ook alle afleveringen waarin Nero'ke door Carmen wordt mishandeld ook maar; constant in dat beestje zijn oortjes schreeuwen, het diertje bij de leiband omhoog snokken, sigaartjes zitten roken vlakbij zijn gezichtje. Dat stoort mij al jaren!!
  • Xander Vrijsen

    4 jaar geleden
    Waar gaat dit toch heen
  • Elise Vervoort

    4 jaar geleden
    Groot gelijk. Het is hoog tijd dat we meer respect tonen voor donkerdere gekleurde mensen. De tijd van blanke en donkere mensen in 2 verschillende groepen verdelen moet gedaan zijn. Letterlijk het enige verschil is onze huidskleur! Ja, sommige mensen hebben andere tradities en een andere cultuur dan wij. Maar daar is absoluut niks mis mee. Wij kunnen veel van elkaar leren als we het tenminste toelaten.
  • Kritof Torfs

    4 jaar geleden
    Ik haat het dat ander beslissen wat ik mag zien.