Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Bart De Wever: “Ik ben niet in onderaanneming van andere voorzitters”

PolitiekPartijvoorzitters Georges-Louis Bouchez (MR), Egbert Lachaert (Open Vld) en Joachim Coens (CD&V) leggen de bal opnieuw in het kamp van N-VA en PS voor de vorming van een federale regering. Gevraagd of dat kan lukken tegen september antwoordde Bart De Wever (N-VA) in ‘De Ochtend’: “We moeten dat proberen, maar ik ben niet in onderaanneming van andere voorzitters”.

36 reacties

  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Al wat tot op heden aan de vorming van een regering heeft gewerkt, en dat zijn er veel, gewoon in quarantaine plaatsen, het zwijgen opleggen en nieuwe verkiezingen uitschrijven. Ook deze keer moet je er niet in geloven. Het is een nieuw spelletje patience. Wij maakten drie koningen, nu twee keizers en dan de kiezer.
  • Henri vanderhoven

    4 jaar geleden
    In het slechtste geval nog 3 jaar van dit circus en "solidariteit" met het zuiden.De (af)rekening kan alleen maar oplopen.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Hoezo, Maxime Vanmaercke, gijzelt Bart De Wever het land ? De N-VA heeft net zoals alle andere partijen bepaalde eisen en een bepaald programma en heeft het volste recht zich daar aan te houden. De enige partijen die het land gijzelen, zijn de minderheidspartijen (de drie koningen en de nar (sp.a)) die het vertikken om met de winnaars van de verkiezingen een regering te vormen. Bart De Wever hoeft helemaal niks te doen, je hebt N-VA helemaal niet nodig om een regering te vormen.
  • lode wijk

    4 jaar geleden
    De koning vroeg uitdrukkelijk aan iedereen om aan ons eigen belang te denken, dus voor alle Vlamingen is dit Vlaams belang, wat de koning zegt moet je doen toch?
  • Piet Deroover

    4 jaar geleden
    De NVA heeft, zoals de anderen, ook een programma en het is logisch dat ze enkel in een regering kunnen gaan als er iets uit hun programma door de anderen aanvaard wordt. Anders kunnen ze er beter mee stoppen.