Staat je vuur wel uit en is je strijkijzer wel uitgetrokken? Met dit trucje twijfel je nooit meer

 ©  Shutterstock

Bron: THE MIRROR

Je bent te laat, loopt het huis uit en springt je auto zo snel mogelijk in maar onderweg besef je plots dat je niet zeker bent of je nu de oven hebt uitgezet en of je de voordeur wel goed hebt dicht gedaan. Klinkt dit jou bekend in de oren? Dan moet je misschien dit eenvoudige trucje toepassen: maak een foto voor je vertrekt.

In plaats van rechtsomkeer te maken of je plannen helemaal overboord te gooien omdat je toch even wil gaan checken of je thuis alles wel hebt uitgezet, kan je volgens experts beter een foto maken van je apparaten voor je vertrekt. Dat schrijven ‘Life hack-experts’ op hun website lifehacker.com.

“Maak voor je vertrekt een foto van je fornuis, oven, thermostaat, strijkijzer of iets anders waar je je zorgen om maakt als je het huis verlaat. Want als je nadien begint te twijfelen of je het echt wel hebt uitgezet, kan je gewoon je gsm bovenhalen en zelf zien dat het effectief in orde is”, klinkt het. Door het maken van een foto heb je namelijk een fysiek bewijs waardoor je dus minder bang wordt of begint te twijfelen. En ook andere experts raden het aan. Dus misschien is het de volgende keer dat je het huis verlaat wel eens de moeite om de tactiek toe te passen zodat je in alle rust kan genieten van jouw dag. (lto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen