Professor Geert Molenberghs.
Volledig scherm
Professor Geert Molenberghs.

Geert Molenberghs over mogelijke tweede, grotere piek: “Crashen met open ogen zoals in VS kunnen we nog vermijden”

Eén van de wiskundige modellen die het verloop van de corona-epidemie in ons land berekenen, voorspelde in april al een tweede, dramatische piek in de grafiek, waarbij de eerste opstoot maar “een heuveltje” zou lijken, aldus biostaticus Geert Molenberghs (KU Leuven, UHasselt). Nieuwe maatregelen dringen zich op om dat scenario te vermijden. Molenberghs verwacht die nog deze week, zeker voor Antwerpen. “De premier gaat nog spijt krijgen van haar uitspraak dat we niet moeten overdrijven.”

6 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Een 2e golf is iets dat terug komt. Wanneer nu overal plots nieuwe haarden opduiken na het versoepelen van de maatregelen is dat het virus dat nog overal aanwezig was. Dat is geen tweede golf. Dat is niet beseffen dat we tot aan onze kin in het water staan.
  • KRISTOFF JOOSENS

    4 jaar geleden
    Eerst de cijfers een goed natellen, België is al gecrashed niet de VS. Op alle Arabische en Joodse zenders gaat het over Corona dus informatie is er genoeg en in hun taal. Samenwerken met hen doen we al 70 jaar dus uw pleidooi is vreselijk achterhaald. Dat ze een intelligente mensen zo verschrikkelijk naïef kunnen zijn is echt triestig.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Altijd die vergelijking met de VS vergeet niet dat je onze cijfers moet vermenigvuldigen met 33 om te kunnen vergelijken. Dan merk je snel dat België het niet veel beter doet. En let maar op dat het hier niet veel slechter wordt.
  • Michel VYNCKE

    4 jaar geleden
    Moet de Horeca straks weer opdraaien voor een falende overheid die er niet in slaagt contacttracing operationeel te maken!
  • miet claeys

    4 jaar geleden
    Waarom luistert de premier niet naar U,Professor, er zijn zeker en dringend maatregelen nodig om dit in te dammen!