Karine Moykens, voorzitter van de Vlaamse Taskforce Covid-19 en voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing.
Volledig scherm
Karine Moykens, voorzitter van de Vlaamse Taskforce Covid-19 en voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing. © BELGA

Contacttracers polsen nu toch naar 'whereabouts’: “Ik wil niet blijven hangen in discussie over privacy”

Het is de bedoeling het contactonderzoek of de ‘contacttracing' drastisch te versnellen en de kwaliteit van de gegevens te verbeteren. Dat heeft Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing, gezegd in het Vlaams Parlement. Zo zullen voortaan tot 90 contacten geregistreerd kunnen worden (in plaats van 10), zullen mensen zelf ook kunnen terugbellen naar het callcenter en wordt de informatiedoorstroming aanzienlijk versneld. Moykens hoopt ook dinsdag het contract voor de app voor contactopsporing te kunnen gunnen.

27 reacties

  • Bob Vrebosch

    4 jaar geleden
    Efficiëntie is een begrip dat Moykens niet kent!
  • Eddy Jans

    4 jaar geleden
    IN Duitsland invullen aanwezigheidslijst normaalste zaak van de wereld evenals maskerplicht vanaf 6 jaar.
  • Bruno Vermeiren

    4 jaar geleden
    Gewoon verplichten, contactapp, digitaal reserveren in horeca en andere evenementen, centrale databaseen wieberover gaat er op voorhand al uitplukken
  • Evy Cuypers

    4 jaar geleden
    Ik zet die app alvast niet op mijn gsm. Brol van de overheid en dan uw informatie gelekt. Mijn vaste bubbel is 3 man en door verhuis contact gehad met 2 andere mensen. Dus 5 in totaal. En voor de rest blijven wij binnen. Zal dat zelf wel opvolgen.
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Men moet niet zeveren over de privacy want de uitzonderingen zijn - speciaal voor de openbare gezondheid en de grondrechten van anderen - uitdrukkelijk voorzien in de verdragen en in de AVG; de enige voorwaarde is dat ze door de wet moeten ingevoerd worden en niet door een regeringsbeslissing. Het is wel onzinnig dat contact tracing per telefoon gebeurt; het is wel duidelijk dat contact tracing nooit een sluitend beeld van de infecties kan opleveren.