Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Kandidaat-vaccin van Oxford is “veilig en leidt tot sterke en tweevoudige immuunreactie”

Het coronavaccin AZD1222 dat het farmaceutische bedrijf AstraZeneca en wetenschappers aan de universiteit van Oxford ontwikkelden, is volgens de eerste testresultaten veilig en roept een krachtige tweevoudige reactie van het immuunsysteem op waarbij zowel antistoffen als neutraliserende T-cellen worden opgewekt. De onderzoekers spreken in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet van "veelbelovende vroege resultaten". 

44 reacties

  • Marc Huyghebaert

    4 jaar geleden
    Zoals de mondmaskers- iedereen zal vacine hebben behalve België
  • FREDDY VAN ERP

    4 jaar geleden
    Waar blijft Europa nu om dit op grote schaal mogelijk te maken, zodat niet enkele Europese landen dit kunnen realiseren maar alle Europese landen mee in de boot kunnen
  • karel jens

    4 jaar geleden
    Al onze buurlanden hebben een bestelling geplaatst, en België niet. Incompetentie troef, dus. De Block, wanneer neem je ontslag?
  • alfons schouwaerts

    4 jaar geleden
    Ongelooflijk dat België weer niet reageert, maar ja wij zullen het oplossen met ons knok out contacttracing systeem of gewoon blijf in uw kot, kunnen dan binnen enkele tijd steun en voedselhulp inroepen van onze vooruitziende buurlanden.
  • Jos Verelst

    4 jaar geleden
    "De Block reageerde ontzet" : omdat andere politiekers adequate maatregelen nemen en zij, voor de zoveelste keer, nog maar eens haar onkunde aantoont door niet te participeren.