Politieman aangevallen in Brusselse metro

Archiefbeeld. ©  Marc Herremans

Een agent in burger is vorige vrijdag met geweld bestolen in de Brusselse metro. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het lijkt erop dat de daders behoorden tot een groep jongeren die de politieman voordien had terechtgewezen omdat ze geen mondmasker droegen. Twee verdachten werden opgepakt.

Bron: BELGA

De feiten deden zich vrijdagavond voor in metrostation Hermann-Debroux, in de Brusselse gemeente Oudergem. De 65-jarige agent van de federale gerechtelijke politie was op dat moment niet meer in dienst en in burger op weg naar huis. Toen hij een groepje jongeren zag die, ondanks de verplichting, geen mondmasker droegen in de metro, sprak hij hen daarop aan, maar de jongeren negeerden die opmerking.

Even later werd de agent bij het uitstappen overvallen door een bende jongeren, vermoedelijk dezelfde groep met wie hij even voordien in aanvaring was gekomen. Die vielen hem aan en bestalen hem, en gingen vervolgens op de loop.

‘Meerdere verdachten konden geïdentificeerd worden en twee van hen werden diezelfde avond nog gearresteerd’, zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. ‘Het gaat om K.B. en A.I., beiden 20 jaar oud. Ze werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter en na verhoor opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden.’