Bart De Wever en Paul Magnette tijdens hun audiëntie bij de koning.
Volledig scherm
Bart De Wever en Paul Magnette tijdens hun audiëntie bij de koning. © BELGA

Zo moeilijk is relatie tussen N-VA en PS, twee partijen die toch tot elkaar veroordeeld lijken te zijn

“Carrément impossible.” PS heeft al minstens 10 keer de deur dichtgegooid voor een coalitie met N-VA. Omgekeerd zijn er ook al zeker 4 ‘njets’ gelanceerd, zij het iets minder stellig. En dan kwam vandaag plots het nieuws dat voorzitters Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) bij de koning gingen en de opdracht kregen om een regering te vormen “met een brede meerderheid in het parlement”. Lukt deze keer wel wat al vier keer eerder van de rails liep?

29 reacties

  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Triestig dat een partij van het noorden pas "incontournable" is met dubbel zoveel stemmen als een partij van het zuiden. Elke Vlaamse stem is in deze onderhandeling slechts de helft waard van een Waalse stem, en dan zijn er nog die durven spreken dat dit land moet doorgaan als een voorbeeld van een parlementaire democratie.
  • Moniek Smets

    4 jaar geleden
    Eerst het ongedaan maken van 1stem is gelijk aan 2stemmen voor Wallonië. Dan kan er over gelijkheid gesproken worden.
  • nico vets

    4 jaar geleden
    Gino Denil het Vlaams Belang gaat alleen maar stemmen winnen of je dat wil of niet.De enige die dit land vernietigen zijn de politiekers die als kleine kinderen niet overeen komen en alleen maar denken aan hun postjes.
  • Dirk jansens

    4 jaar geleden
    Ecolo en PTB zijn dan ook extremisten,de eerste voor de happy few ,de tweede voor het gepeupel.
  • Paul Boeie

    4 jaar geleden
    Het zijn allemaal kazzakendraaiers Kris Platteau , diegenen die fan zijn van bepaalde politiekers hebben er volgens mij voordeel bij of zijn doof en blind .