Aurélie Geurts
Volledig scherm
PREMIUM
© Aurélie Geurts

“Verbouwereerd en in shock ging ik naar huis”: vrouwen getuigen over hun abortus

Geen enkel thema dat de politiek de voorbije week zo verhitte als abortus. Een hot topic, maar ook taboe. Deze drie vrouwen doen hun verhaal in De Morgen, weg van de schaamte. “Ik weet dat ik nu kak over mijn hoofd zal krijgen. Maar ik ben er helemaal klaar voor.”

17 reacties

  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Een abortus moet afhangen van de individuele situatie. Wil wel opmerken dat het betrokken medisch personeel zorgverleners zijn, en geen moordenaars. We mogen deze mensen en de sociale diensten heus wel wat vertrouwen geven.
  • Sabine Van Oppens

    4 jaar geleden
    Ik ben in de abortuskliniek geweest. Ik kon het niet ook al stond ik onder druk. Ja het was een stresserende tijd. Mijn dochtertje is het mooiste geschenk dat ik heb. Ja ik doe het alleen. Maar we zijn sterke dames! Er mag ook eens een andere kant over abortus verteld worden van de moeders.
  • Jill De Troyer

    4 jaar geleden
    18 weken is echt veel te ver om een abortus te doen oké als er medisch is kan ik het begrijpen maar wegdoen omdat het niet past vind ik niet oké
  • Severine Cap

    4 jaar geleden
    Ik zou het niet kunnen, maar het moet mogelijk blijven. 18 weken is echter te lang, dat is 4,5 maand ver hé! Dan word je al dikker ervan enz... dus voor mij is dat nee. Ik gruwel van het feit dat je je kan zeggen «  oh nee het hartje klopt nog » en indien iemand dichtbij er eentje verloren heeft, dan breekt mijn hart eerlijk gezegd.
  • erik jagers

    4 jaar geleden
    Beste Ronald Polutnik, en daaraan hebben al die kinderen in de moederschoot dan helemaal niets te zeggen volgens u? Me dunkt hebben die pagadders ook rechten. En in plaats van de droge liberale toer op te gaan door het kind gewoon te aborteren indien het ongewenst is zouden we beter als samenleving veel meer ondersteuning geven. Abortus is het allerlaatste, en niet zoals nu een soort anti-conceptie-na-de-conceptie.